Vi har förtydligat hur vi behandlar personuppgifter och cookies.

Läs mer

En utskrift från Dagens Nyheter, 2019-05-24 05:46

Artikelns ursprungsadress: https://www.dn.se/familj/till-minne-adhiambo-nyadwe/

Familj

Till minne: Adhiambo Nyadwe

Adhiambo Nyadwe, Sundbyberg, har lämnat oss vänner och tidigare kollegor efter en tids sjukdom. Adhi blev 70 år. Närmast anhörig är hennes dotter Beldina.

Rätta artikel

Adhi föddes i byn Senaga i Kenya. Hon kom till Sverige i sena tonåren och arbetade i olika branscher, bland annat som reseledare, där hon fick tillfälle att återvända till Kenya med olika resegrupper.

Under senare delen av 90-talet utbildade Adhi sig till fritidsledare och sökte arbete på Skvadronskolan i Sundbyberg. Det var där vi lärde känna henne. Adhi blev snabbt en mycket uppskattad kollega i skolan. Hennes entusiasm och spontanitet var smittande och inspirerande. Hon fyllde skolan med sång och musik, hennes afrikanska trumma berikade och bidrog till en stor gemenskap.

Adhi undervisade i musik i klasserna, organiserade skolavslutningar, luciafirande och firandet av FN-dagen för hela skolan. På fritidshemmet planerade och genomförde hon musikaler med barnen. Ett annat uppskattat inslag på fritidshemsavdelningarna var när alla barn samlades en fredag i månaden och uppträdde med olika sång- och dansnummer.

En mycket omtyckt tradition på Skvadronskolan blev ”Hela skolan sjunger”. Eleverna uppträdde för varandra med sång- och musiknummer varvat med allsång. Ibland uppträdde även vi personal för eleverna. Vissa gånger blev vi ackompanjerade på pianot, men varje gång var Adhis trumma med. Inför en sådan samling introducerade Adhi sången ”Jambo”, som sedan blev Skvadronskolans egen sång. 

Adhi kom att arbeta i Skvadronskolan ända fram till sin pensionering. Efter det vikarierade hon då och då i skolor i Sundbyberg.

Många av oss blev goda vänner med Adhi även privat. Vi har i olika konstellationer haft fester, gjort resor, firat födelsedagar med mera.

Vi har alla haft roligt i vårt umgänge med Adhi och vi är så glada över att vi har fått lära känna henne!