Hoppa till innehållet

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

En utskrift från Dagens Nyheter, 2020-07-03 12:52

Artikelns ursprungsadress: https://www.dn.se/familj/till-minne-alicia-tigerschiold/

Familj

Till minne: Alicia Tigerschiöld

Alicia Tigerschiöld, Stockholm, har avlidit 89 år gammal. Närmast anhöriga är maken Leif Svedlund och barnen Mikaela, Magnus och Joakim med familjer.

Frimodig! Det aningen gammaldags uttrycket förbinder vi med Alicia. Hon lade märke till alla, och alla lade märke till Alicia. Med ett glatt skratt och med hatten på svaj intog hon rummet. 

Alicia var uppvuxen på Djurgården. Hennes mor Rosie lät henne tidigt möta artistvärlden, och vid 19 års ålder blev hon antagen vid Otte Skölds målarskola. Större delen av sitt yrkesliv arbetade hon dock på Socialstyrelsen. Hennes väggar fyllda med konst visade att hennes drömmar var någon annanstans.

Hennes sista adress blev ett kulturhus på Mäster Mikaels gata på Söder. Ofta satt vi i det stora köket, och när det var fint väder blev det i trädgården. Där var vi många muntra sällskap som trivdes.

Alicia hade glädjen i sig, samtidigt kunde hon bli rosenrasande på dem som trampade på de små och utstötta. Vi sörjer en kamrat som slogs för en rimligare värld. 

Ämnen i artikeln

Minnesord

Kommentera artikeln

I samarbete med Ifrågasätt Media Sverige AB:s (”Ifrågasätt”) tjänst Ifrågasätt erbjuder DN möjligheten för läsare att kommentera vissa artiklar. Denna tjänst tillhandahålls således av Ifrågasätt som också är ansvarig för tjänsten.

De kommentarer som Ifrågasätt tillgängliggör på tjänsten visas i anslutning till dn.se. DN granskar inte kommentarerna i förväg. Kommentarerna omfattas inte av utgivaransvaret enligt yttrandefrihetsgrundlagen och de är inte heller en del av den grundlagsskyddade databasen dn.se.

Grundreglerna för kommentarer är:

  • håll dig till ämnet
  • håll en god ton
  • visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln.

I övrigt gäller de regler för kommentarer som framgår av Ifrågasätts användarvillkor och som du godkänner i samband med att du skapar ett konto för kommentering. Ifrågasätt förbehåller sig rätten att radera kommentarer i efterhand. DN kan genom eget beslut ta bort kommentarer.

Ⓒ Detta material är skyddat enligt lagen om upphovsrätt