Hoppa till innehållet

En utskrift från Dagens Nyheter, 2022-01-23 10:21

Artikelns ursprungsadress: https://www.dn.se/familj/till-minne-anders-meijling/

FAMILJ

Till minne: Anders Meijling

Inredningsarkitekt och före detta högskoleadjunkt Anders Meijling, Helsingborg, har avlidit i en ålder av 85 år. Anders efterlämnar närmast särbon Eva, barnen Jakob, Sofi och Jesper, barnbarnen Adrian och Dina, samt kollegor och vänner från tiden på Konstfack.

Anders växte upp på Hermelinstigen i Bromma och gick på Bromma läroverk. Familjen flyttade till Lund när han var i tonåren. Han kom till Spyken och tog studenten där 1957.

Mellan 1960 och 1965 studerade Anders till inredningsarkitekt vid Konstfack i Stockholm. Han återvände sedan till Lund och undervisade i formlära bland annat på arkitektutbildningen. År 1980 kom han tillbaka till Stockholm och blev adjunkt på institutionen för inredning vid Konstfack, där stannade han fram till 2001, då han gick i pension.

Som kollega var Anders intressant att diskutera med och han hade alltid nära till skratt. Studenterna uppskattade hans stora kunnande och villighet att dela med sig av sina kunskaper.

Under sina 20 år som pensionär delade han sin tid mellan Östgötagatan på Söder i Stockholm och huset Lövbacken i Dalarna, där han tillbringade både vinter och sommar. Vintertid åkte han ofta skidor och på somrarna snickrade, målade och badade han eller reste runt i Dalarna.

Anders tyckte om att resa utomlands tillsammans med sin särbo Eva. Resorna gick flera gånger till England för att hälsa på Anders syster, till Schweiz där de vandrade i Alperna, till norra Italien med en tur runt de fem sjöarna och till Spanien. I Norge var de flera gånger, de reste i södra delen och gjorde också en resa längs västkusten med Hurtigrutten.

Vi minns Anders med värme!

Ämnen i artikeln

Minnesord

Kommentera artikeln

I samarbete med Ifrågasätt Media Sverige AB:s (”Ifrågasätt”) tjänst Ifrågasätt erbjuder DN möjligheten för läsare att kommentera vissa artiklar. Denna tjänst tillhandahålls således av Ifrågasätt som också är ansvarig för tjänsten.

De kommentarer som Ifrågasätt tillgängliggör på tjänsten visas i anslutning till dn.se. DN granskar inte kommentarerna i förväg. Kommentarerna omfattas inte av utgivaransvaret enligt yttrandefrihetsgrundlagen och de är inte heller en del av den grundlagsskyddade databasen dn.se.

Grundreglerna för kommentarer är:

  • håll dig till ämnet
  • håll en god ton
  • visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln.

I övrigt gäller de regler för kommentarer som framgår av Ifrågasätts användarvillkor och som du godkänner i samband med att du skapar ett konto för kommentering. Ifrågasätt förbehåller sig rätten att radera kommentarer i efterhand. DN kan genom eget beslut ta bort kommentarer.

Ⓒ Detta material är skyddat enligt lagen om upphovsrätt