Hoppa till innehållet

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

En utskrift från Dagens Nyheter, 2020-07-09 17:40

Artikelns ursprungsadress: https://www.dn.se/familj/till-minne-anders-noren/

Familj

Till minne: Anders Norén

Fritidsledaren Anders Norén, Täby, har avlidit i en ålder av 49 år. Närmast anhöriga är sonen Joshua Madill, Kanada, och dennes hustru Iulia, föräldrarna Christina och Sten, brodern Mats med hustru Marita och brorssönerna Oscar och Eric. 

Anders ”Bamse” Norén, finns inte mer i livet. Coronaviruset tog honom. Han skulle ha fyllt 50 år den 9 maj. Anders växte upp i Näsbypark i Täby utanför Stockholm och tog studenten i Åvaskolan i Täby 1989. Han utbildade sig sedan till fritidsledare vid folkhögskolan i Ljungskile 1992–94.

Efter några år som fritidsledare på Ekebyskolan i Djursholm lockades Anders över till en nystartad privatskola, Nya tidens Montessoriskola, (NMT), numera med namnet Spiraskolan. Förutom att vara fritidsledare, var Anders också tidvis slöjdlärare, gymnastiklärare, vaktmästare med mera. Han blev skolans alltiallo och mycket uppskattad. Skolan blev något av Anders andra familj, som han blev trogen ända till det chockartade slutet.

Anders viktigaste fritidssysselsättning var scouting. Han drog med mig i det också. Vi har många gemensamma minnen från scoutövningar och scoutläger. År 1996 gjorde Anders sin kanske viktigaste scoutinsats, när han med bravur planerade och genomförde en hajk (vandring) för en grupp seniorscouter vid ett stort internationellt rover moot (seniorscoutläger) i Ransäter i Värmland. Han lade ned mycket tid på att förbereda detta. På lägret träffade han en flickscoutledare från Kanada. Det blev så att de fick en son ihop, som döptes till Joshua Andrew. De beslöt dock snabbt att inte flytta ihop. 

Anders var en genomsympatisk människa, social, trevlig, idérik, spontan, generös, alltid på språng med nya projekt och uppslag på gång. Och han var mycket hjälpsam mot alla. Han var ”alltid redo” som en riktig scout bör vara. Han hjälpte kamrater av alla slag att flytta, gräva i trädgården, ordna fester, skjutsa med bilen, eller vad det nu var som behövdes göras.

Alla vi som kände Anders kommer att djupt sörja och sakna honom så oändligt mycket under hela våra återstående liv!

Ämnen i artikeln

Minnesord

Kommentera artikeln

I samarbete med Ifrågasätt Media Sverige AB:s (”Ifrågasätt”) tjänst Ifrågasätt erbjuder DN möjligheten för läsare att kommentera vissa artiklar. Denna tjänst tillhandahålls således av Ifrågasätt som också är ansvarig för tjänsten.

De kommentarer som Ifrågasätt tillgängliggör på tjänsten visas i anslutning till dn.se. DN granskar inte kommentarerna i förväg. Kommentarerna omfattas inte av utgivaransvaret enligt yttrandefrihetsgrundlagen och de är inte heller en del av den grundlagsskyddade databasen dn.se.

Grundreglerna för kommentarer är:

  • håll dig till ämnet
  • håll en god ton
  • visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln.

I övrigt gäller de regler för kommentarer som framgår av Ifrågasätts användarvillkor och som du godkänner i samband med att du skapar ett konto för kommentering. Ifrågasätt förbehåller sig rätten att radera kommentarer i efterhand. DN kan genom eget beslut ta bort kommentarer.

Ⓒ Detta material är skyddat enligt lagen om upphovsrätt