Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

En utskrift från Dagens Nyheter, 2020-01-22 02:01

Artikelns ursprungsadress: https://www.dn.se/familj/till-minne-ann-schmitz/

Familj

Till minne: Ann Schmitz

Ann Schmitz, Tallkrogen, har avlidit efter en kort tids sjukdom i en ålder av 65 år. Hennes närmaste är maken och livskamraten Thomas, barnen Jenny, Robert och Corinne med familjer, samt Anns mamma Kerstin och syster Linda. 

Ann föddes i Bromma, bodde i Norrköping som barn men växte sedan upp i Huddinge och Stureby. Hon träffade Thomas tidigt och de fick snabbt Jenny, Robert och Corinne, nu med egna familjer. I nästan 30 år bodde Ann i villan i Tallkrogen där hennes gröna fingrar skapade en härlig trädgård och ett dignande växthus. 

Ann var en naturälskare som aldrig missade ett tillfälle till svampplockning, skidande, golf och tennis med barnen, barnbarnen eller med oss vänner. Ann prövade olika yrken innan hon sadlade om och började läsa på socialhögskolan. 

Hon beskrivs av arbetskamraterna som en hängiven och rakryggad socialsekreterare, först bland missbrukare i Farsta och sedan med ensamkommande barn. Ann blev sedan enhetschef i Haninge och upplevdes i det arbetet som okonventionell, orädd och en god förebild, saknad av många.

Under uppväxten tillbringade Ann somrarna på sitt älskade Risö i Nyköpings skärgård. Hon lärde sig segla tidigt och turerna till ytterskären med hennes Flying Junior var alltid lustfyllda och gav oss en härlig frihetskänsla. 

På ön var vi tyngdlösa, fria att leka och bygga våra egna världar. Den ö-gemenskapen har fortsatt under alla år, där Ann var navet för våra tennis derbies, otippade spännande utflyktsmål och inte minst gemensamma fantastiska middagar utan ”limits”. 

För oss vänner har Ann varit ett viktigt och utmanande intellektuellt bollplank, uppdaterad och snabbt replikerande. Vi kommer alltid att minnas Ann, hennes smittande engagemang, humor och nyfikenheten på livet.