Hoppa till innehållet

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

En utskrift från Dagens Nyheter, 2020-04-02 02:06

Artikelns ursprungsadress: https://www.dn.se/familj/till-minne-annika-brodin/

Familj

Till minne: Annika Brodin

Annika Brodin, Nockeby, sekreterare för Föreningen Konstnärernas vänner, har gått bort 83 år gammal. Närmast anhöriga är brodern Thomas Brodin med fru samt brorsdöttrarna Anna och Malin med familjer.

Vår kära populära Annika Brodin lämnade oss på alla hjärtans dag efter en kort tids sjukdom. Hon har funnits hos oss Konstnärernas vänner som en skicklig sekreterare i mer än 30 år och har varit otroligt uppskattad av oss alla.

Under 1980-talet var hon anställd som sekreterare vid Beijers auktioner, som hon lämnade i samband med krisåren i början av 1990-talet. Därefter fann man henne på Nationalmuseums konsthantverksavdelning fram till hennes pensionering. Vänföreningen skötte hon parallellt med dessa andra uppdrag

Annika hade en stor integritet, var rak, ärlig och uppriktig. Hon var helt inställd på och gladde sig åt att ta över administrationen av vår nya vänförening, Waldemarsuddes vänförening Prins Eugens och Konstnärernas vänner. Men bara tio dagar före sin bortgång förstod hon att det blev helt ogörligt.

Annika lämnar ett stort tomrum efter sig och vi kommer att minnas henne som en klok och innerlig vän.