Hoppa till innehållet

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

En utskrift från Dagens Nyheter, 2020-05-26 15:55

Artikelns ursprungsadress: https://www.dn.se/familj/till-minne-bengt-wernersson/

Familj

Till minne: Bengt Wernersson

Bengt Wernersson, Lidingö, har gått bort i en ålder av 79 år. Närmast anhöriga är döttrarna Shanty och Louise med familjer.

Bengt växte upp i Nora, men bodde större av sitt liv på Lidingö. Bengt tog studenten vid Karolinska skolan i Örebro. Efter 15 månaders värnplikt vid I3 i Örebro fortsatt Bengt med studier till civilekonom vid Handelshögskolan i Stockholm.

Under uppväxten i Nora och gymnasietiden i Örebro ägnade sig Bengt åt friidrott och var duktig i längd- och höjdhopp samt i sprinterlöpning och blev ett år distriktsmästare i längdhopp.

Efter civilekonomexamen hade Bengt anställning först hos Esso och sedan hos Oskarshamnsverkets kraftgrupp (OKG) aktiebolag. Bengt var trogen sin arbetsgivare OKG ända fram till sin pension.

I Stockholm träffade Bengt sin blivande hustru Eva. De gifte sig i Oscarskyrkan i juni 1974 och satte bo på Lidingö. Familjen utökades sedan med döttrarna Shanty och Louise. 

På Lidingö skötte Bengt ekonomin hos IFK Lidingö under en period och sedan hos Lidingöloppet under ett flertal år.

Med åren blev Bengt också mycket intresserad av aktier och följde aktiemarknaden. Han gick med i Aktiespararna och i dess lokalavdelning på Lidingö och deltog aktivt både centralt och lokalt. Bengt blev medlem av lokalavdelningens ledningsgrupp, vars ordförande han var vid sin bortgång. Bengt byggde upp ett stort kontaktnät och var en uppskattad ledare. 

Bengts hustru Eva gick bort i december 2010. Då hade Bengts och Evas döttrar Shanty och Louise sedan länge bildat egna familjer och kontakten med dessa var till stor glädje för Bengt. Han gjorde många resor med sina barnbarn, såväl resor till London och Paris som solsemestrar utomlands och sommarvistelser på västkusten.

Just resor blev ett stort intresse för Bengt. Han talade länge om att göra en kryssning längs Argentinas och Chiles kuster och planerade för det. Resan blev också av i mars i år, men det var under den resan Bengt så ledsamt och tragiskt avled.

Bengts person och gärning kommer att bevaras i ett ljust minne.