Vi har förtydligat hur vi behandlar personuppgifter och cookies.

Läs mer

En utskrift från Dagens Nyheter, 2019-04-26 12:44

Artikelns ursprungsadress: https://www.dn.se/familj/till-minne-berth-jonsson/

Familj

Till minne: Berth Jönsson

Berth Jönsson, Åkersberga, har avlidit i en ålder av 77 år. Han lämnar efter sig sin fru Siv och barnen Karin och Magnus och barnbarn. 

Rätta artikel

Berth lärde jag känna på 70-talet, då han kom till Volvo tillsammans med P G Gyllenhammar och Bo Ekman. Det var dock först under 80-talet vi blev arbetskamrater och vänner. Vår arbetsgemenskap varade under några år och då fick jag uppleva Berths kreativitet och enorma arbetskapacitet. Han var dessutom mycket stimulerad av sitt arbete. Den avdelning rörande organisations- och Ledarutveckling han byggde upp inom AB Volvo fick stor genomslagskraft inom hela Volvokoncernen.

Mycket av hans arbete skedde i nära samarbete med Sifo. Hans kreativitet var stor, men också hans nyfikenhet. Berth byggde också upp ett stort internationellt nätverk, som bland annat ledde till flera intressanta och utvecklande ledarseminarier. 

Men Berth var också en engagerad och omtänksam familjefar. Även hemma och inte minst under semestrarna kom kreativiteten och lekfullheten fram. Åtskilliga projekt föddes och verkställdes i den älskade stugan i Dalsland och då ofta tillsammans med barnen Karin och Magnus.

Jag lärde mig mycket under våra gemensamma arbetsår, men saknar framför allt en god och trofast vän.