Vi har förtydligat hur vi behandlar personuppgifter och cookies.

Läs mer
169 kr/månad

Vakna med DN på helgen. Halva priset på papperstidningen i tre månader!

En utskrift från Dagens Nyheter, 2019-07-18 09:36

Artikelns ursprungsadress: https://www.dn.se/familj/till-minne-bjorn-meyerson/

Familj

Till minne: Björn Meyerson

Björn Meyerson, professor emeritus, har avlidit i Stockholm vid en ålder av 86 år. Närmast anhöriga är hustrun Birgitta Forsgren Meyerson och Björns två söner, Andreas och Jacob, samt styvsonen Philip, med familjer.

Björn Meyersons betydelse inom neurokirurgin kommer andra att redogöra för.  

Björn var en varm person och hade tillsammans med sin hustru Birgitta en stor vänkrets. Han var en entusiast med många intressen och han delade öppet med sig, kanske på ett litet osvenskt sätt, av sina glädjeämnen men även av sina sorger.  Björn fick sina vänner att känna sig viktiga och uppskattade. Han var alltid full av planer på nya äventyr, resor, fester, konst utställningar och teater. Han var kulturell och intresserad och kunnig i både historia och matlagning. Han pratade franska, älskade Frankrike, men han föredrog en Dry Martini framför ”sprattelvattnet” champagne.

Björn kunde både prata lättsamt strunt och diskutera personliga och stora livsfrågor. Hans vilja och skarpa intellekt dominerade över den med åren tydligt försvagade kroppen men han sa att ”det gäller att inte kasta in handduken i förtid”. 

Vi minns Björn med värme och beundran.