Hoppa till innehållet

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

En utskrift från Dagens Nyheter, 2020-05-29 23:21

Artikelns ursprungsadress: https://www.dn.se/familj/till-minne-bo-blomberg/

Familj

Till minne: Bo Blomberg

Bo Blomberg, Stockholm, har avlidit 78 år gammal. Närmast anhöriga är hustrun Lotta och barnen Petter, Pontus och Olle med familjer.

Bosse föddes i Luleå och flyttade till Hudiksvall där han tog studenten. Han blev civilingenjör 1968 efter studier på KTH och Handelshögskolan. På KTH kom han som medlem i Radionämnden in i kårlivet där han med sin sociala kompetens fick många nya vänner.

Efter KTH anställdes han på Ericsson där han blev en trogen medarbetare fram till pensioneringen, först i Stockholm och sedan som platschef för Ericsson Data i Östersund där han bodde med sin familj från 1977 till 1997, då han och Lotta flyttade tillbaka till Stockholm. I några år var han även Sif-ordförande och blev med sin rättframma stil älskad av många och obekväm för några. I Östersund blev han en omtyckt chef i egenskap av inspiratör och kravställare som också värnade om medarbetarna. 

När länsstyrelsen i Jämtland ville hjälpa småföretagen med it-teknik anlitade man Bosse som idégivare vilket ett femtiotal företag drog nytta av. När Jämtlandsakademien startade blev Bosse en uppskattad kraft. Han satt även under 2000-talet i ett antal företagsstyrelser i Östersund, också som ordförande.

Sitt maratonlöpande lade han av med efter en höftledsoperation men engagemanget som Hammarbysupporter höll livet ut. Otaliga var de vinterkvällar han tillbringade på Zinkensdamm med sin portfölj för att heja på ”de sina”.

Vi vänner i pokergänget såg fram emot den årliga färden till hans och hustrun Lottas älskade Gutan där det förutom pokerspel vankades nyfångad sik som tillagades i röken från ett gammalt oljefat.

Kvällarna runt pokerbordet utan Bosse blir nu mycket stillsammare. Ingen kunde som Bosse leva ut sin högljudda glädje eller besvikelse under spelet. 

Bosses intresse för musik omfattade det mesta från klassisk musik till snapsvisor, dock fick lyssnandet tråkigt nog ge vika för en allt sämre hörsel. Han var en livsnjutare och en god vän men också en stridbar sökare. Han var påläst inom många områden och alltid utmanande i diskussioner. 

Hans ständiga omsorg om sin Lotta berörde oss alla.