Vi har förtydligat hur vi behandlar personuppgifter och cookies.

Läs mer

En utskrift från Dagens Nyheter, 2019-05-26 23:24

Artikelns ursprungsadress: https://www.dn.se/familj/till-minne-caterina-klittsater/

Familj

Till minne: Caterina Klittsäter

Vår vän Caterina Klittsäter, född Fischetti, Skoghall, har vid 48 års ålder lämnat oss på grund av sjukdom. Närmast anhöriga är maken Per och dottern Angelica. 

Rätta artikel

Caterina var född och uppvuxen i Värmland men bodde också en tid hos farföräldrarna i Italien. Hon utbildade sig till sjuksköterska, tog examen och gifte sig med Per 1994. Caterina och Karolina lärde känna varandra när de samma år arbetade tillsammans på Centralsjukhuset i Karlstad. Det blev inte många möten på sjukhuset men när Karolina flyttade tillbaka till Linköping fortsatte de att hålla kontakten genom en intensiv brevväxling.

När vi fick barn blev kontakten närmare och utvecklades till en nära vänskap mellan våra familjer som fortfarande i dag är viktig för oss. Vi har många glada minnen från våra återkommande möten i våra hem i Värmland och Östergötland, men också från resor till Stockholm och Danmark. Vi bär med oss många roliga, uppriktiga och berikande samtal.

Caterina fick tidigt erfara att livet har sina svåra prövningar och detta fortsatte genom livet då hon drabbades av många hälsoproblem. Vi har hela tiden imponerats och inspirerats av Caterinas förmåga att trots dessa utmaningar finna glädje i vardagen, styrka och motivation att kämpa vidare. Caterina är för oss en förebild i sin förmåga att måna om de människor hon haft omkring sig och samla på guldkorn av upplevelser att förgylla sitt liv med.

När Caterina på grund av sjukdom inte kunde arbeta har hon, utöver ett starkt engagemang i de sina, också bidragit till andras bästa genom olika ideella sammanhang. Hon var verksam i Röda korset och bidrog till att välkomna nyanlända till Hammarö.

Caterina var en stor människa i det lilla och vi gläds åt vår vänskap och det vi har fått dela. Våra tankar går framför allt till Per och Angelica.