Vi har förtydligat hur vi behandlar personuppgifter och cookies.

Läs mer

En utskrift från Dagens Nyheter, 2019-10-17 22:56

Artikelns ursprungsadress: https://www.dn.se/familj/till-minne-christer-fallenius-1/

Familj

Till minne: Christer Fallenius

Som tidigare meddelats har Christer Fallenius, Stockholm, avlidit i en ålder av 74 år. Närmast anhöriga är döttrarna Susanne och Catherine med familjer, livskamraten Christina med barn och barnbarn samt bonusbarnen Lina och Fredrik från äktenskapet med framlidna hustrun Harriet.

Christer och jag blev bänkkamrater 1960 i första ring vid gossläroverket Norra latin. Vi upptäckte genast vårt gemensamma intresse för musik och snart hade vi bildat popbandet The Valiants. Bandet slog snabbt igenom, mycket tack vare Christers redan då suveräna gitarrspel. Under vårterminen 1963 hade vi 50 spelningar och kom på femte plats i en tävling på Nalen.

Parallellt spelade vi i popbandet Strömkarlarna. Sedan popvågen ebbat ut fortsatte Christer och jag under tre årtionden i en pianotrio. När The Legal Twisters bildades 2002, fick vi åter njuta av Christers, alias Pinetop, avancerade och finstämda gitarriff. 

Delar av bandet spelade den 17 augusti på Mariedals slott i två konserter som Christer arrangerat och som kom att bli hans underbara avsked till publiken där familjen, släkten och vännerna fanns med. Med den blå Fendern spelade han några medryckande blueser. Mellan låtarna visade Christer en sådan livsglädje när han som konferencier sprirituellt berättade om slottet, släkten och musikprogrammet. Världsartisten munspelaren Charlie McCoy fick med sig publiken i en magnifik hyllning av Christer. Ett finare avsked av en stor musiker och musikälskare kan man inte tänka sig. 

Christer var en finsmakare även på andra områden. På somrarna cruisade han i sin röda Jaguar E-type cab av 1970 års modell. Vi gjorde några sportbilsresor utomlands tillsammans och det var en fröjd att se hur Christer älskade att ratta sin ögonsten Lord Montague. 

Men vad man mest förknippar med Christer är den fina vänskapen. Som en glädjespridare av rang och som en charmig, varm vän betydde han så mycket för oss alla. Vi känner därför oändlig sorg och saknad.

Christer och jag spelade tillsammans i 60 år. Våra musikstunder tillsammans kommer jag att minnas med stor glädje. Och jag kommer att avnjuta hans gitarrspel på den cd som vi spelade in i våras. Vi får alla försöka trösta oss med hur fint Christer in i det sista höll kontakten med sin stora vänkrets och hur hans omtanke om oss fanns med livet ut.