Vi har förtydligat hur vi behandlar personuppgifter och cookies.

Läs mer

En utskrift från Dagens Nyheter, 2019-10-22 13:38

Artikelns ursprungsadress: https://www.dn.se/familj/till-minne-christer-fallenius-2/

Familj

Till minne: Christer Fallenius

Christer Fallenius, Stockholm, har som tidigare meddelats avlidit i en ålder av 74 år. Han efterlämnar döttrarna Susanne och Catherine med familjer, livskamraten Christina, bonusbarnen Lina och Fredrik samt två systrar.

Då kollegor och vänner till Christer Fallenius redan skildrat hans yrkesliv och hans framgångar som amatörmusiker vill jag som storasyster komplettera med att skildra vad Christer betytt för oss i familjen. 

Att Christer plötsligt avled den 18 augusti i år var för hans familj en chock. Han hade visserligen varit cancersjuk länge men eftersom han hade klarat av att organisera två konserter på Mariedals slott i augusti, och dessutom själv spelat gitarr på båda, räknade vi inte med att förlora honom så snart. 

Jag var 8 år när Christer föddes och min syster Inger var nästan 5. Eftersom jag tyckte att mamma skämde bort vår lillebror försökte jag få pli på honom, så jag blev egentligen inte vän med honom förrän vi var vuxna. Då var jag gift och bosatt i Hamburg. Christer kom ofta på besök i vårt första hem, en tvårummare, där han övernattade under matsalsbordet i vardagsrummet. Han sov gärna länge och vi tassade runt hans ben som stack ut under bordsduken. 

Att Mariedal betydde så mycket för Christer berodde på att vår mor var tvillingsyster till Ivar (Vive) Virgin som ärvt familjegodset 1936. När vår far Harald Fallenius plötsligt avled 1947 såg Vive till att vi fick ett andra hem på Mariedal. När mamma senare oroade sig för att Christer var en lat elev beslöts att han skulle bo på Mariedal hos Vive och hans hustru Ninna ett halvår och gå i den lokala folkskolan där tukt och ordning härskade.

När Christer gifte sig köpte han på Grev Turegatan en lägenhet, som låg vägg i vägg med mammas hörnvåning på Karlavägen. Det var praktiskt för när Christers familj växte och behövde mer plats kunde väggen mellan våningarna rivas och hans barn överta våra flickrum. 

Christer älskade Mariedal och byggde som vuxen ett sommarställe där. Han spred glädje överallt och var mycket populär. Våra barnbarn kommer aldrig att glömma Christers legendariska tårtfester varje sommar och inte heller turerna i hans antika Jaguar eller – om vädret tillät – i hans öppna självbyggda buggy.

Christer lämnar ett stort tomrum efter sig i familjen. Vi kommer alltid att sakna honom.