Hoppa till innehållet

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

En utskrift från Dagens Nyheter, 2020-07-05 08:46

Artikelns ursprungsadress: https://www.dn.se/familj/till-minne-erik-boman/

Familj

Till minne: Erik Boman

Vår käre vän och medarbetare Erik Boman, Enköping, har alltför tidigt lämnat oss i en ålder av 64 år. Närmast anhöriga är hustrun Carina Boman med barnen Hannes och Gustaf. 

Erik var en person med ett varmt intresse för omvärlden. Hjärtat klappade starkt för familjen, men även vännerna, grannarna, skolan och närmiljön fick del av hans engagemang. Därför är det kanske inte konstigt att mötet med socialdemokraterna i Solna resulterade i en flera decennier lång relation med anställning som politisk sekreterare, förtroendevald, kamrat och kär vän till många partimedlemmar.

Erik blev snabbt en person som med sin lågmälda klokskap väckte aktning. Med sitt förflutna som journalist och formgivare hade Erik ett skarpt stilistiskt öga och ansvarade för alltifrån tryckt partimaterial till skrivhjälp åt fritidspolitiker. Erik var även under många år ledamot i Barn- och utbildningsnämnden. 2015 flyttade familjen till Enköping, där Erik också engagerade sig i lokalpolitiken, men han var Solna trogen fram till pensioneringen 2018.

Vi som fått vara Eriks arbetskamrater och vänner kommer alltid minnas hans närvaro som livade upp de tristaste arbetsdagar, hans fenomenala journalistiska grävförmåga som resulterade i alltifrån fynd av fantastiska lunchställen till kommunala skandaler. Ville man bolla tankar fanns Erik alltid där med eftertänksamma och kloka svar.

Hans underfundiga humor och förmågan att ta sig an frågor eller utmaningar med nya perspektiv avspeglades även i hans sätt att tackla cancern. Han älskade god mat och letade jämt efter nya recept och restauranger. ”Läckergommen” i Solna med sina schnitzlar hade en särskild plats i Eriks hjärta. In i det sista fanns en bild på schnitzeln i mobilen som mål för en måltid att avnjuta när han blev frisk. 

Så blev det inte. För oss som fick förmånen få vara med om Erik är saknaden djup. Han brydde sig om, på riktigt, vilket är ovanligt i en nutid där solidaritet och empati är en bristvara. Världen är fattigare utan Erik.

Ämnen i artikeln

Minnesord

Kommentera artikeln

I samarbete med Ifrågasätt Media Sverige AB:s (”Ifrågasätt”) tjänst Ifrågasätt erbjuder DN möjligheten för läsare att kommentera vissa artiklar. Denna tjänst tillhandahålls således av Ifrågasätt som också är ansvarig för tjänsten.

De kommentarer som Ifrågasätt tillgängliggör på tjänsten visas i anslutning till dn.se. DN granskar inte kommentarerna i förväg. Kommentarerna omfattas inte av utgivaransvaret enligt yttrandefrihetsgrundlagen och de är inte heller en del av den grundlagsskyddade databasen dn.se.

Grundreglerna för kommentarer är:

  • håll dig till ämnet
  • håll en god ton
  • visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln.

I övrigt gäller de regler för kommentarer som framgår av Ifrågasätts användarvillkor och som du godkänner i samband med att du skapar ett konto för kommentering. Ifrågasätt förbehåller sig rätten att radera kommentarer i efterhand. DN kan genom eget beslut ta bort kommentarer.

Ⓒ Detta material är skyddat enligt lagen om upphovsrätt