Hoppa till innehållet

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

En utskrift från Dagens Nyheter, 2021-06-25 16:06

Artikelns ursprungsadress: https://www.dn.se/familj/till-minne-ewa-norlin-2/

FAMILJ

Till minne: Ewa Norlin

Läraren Ewa Norlin, Stockholm, har avlidit i en ålder av 81 år. Närmast anhöriga är hennes bröder.

Ewa levde hela sitt liv på Johannes, släktens oas på Brunkebergsåsen intill Sankt Johannes kyrka, en symbol för hela släkten.

Hon deltog aktivt i arbetet i Sankt Johannes församling. Hennes kunskaper och vilja att få saker gjorda kom väl till pass och resulterade i att hon i olika omgångar var ordförande både i kyrkofullmäktige och i kyrkorådet.

Ewa var genom sin bakgrund som lärare mycket engagerad i församlingens barn- och ungdomsverksamhet. Ewas kunskaper i det svenska språket kom församlingen till del i samband med utgivningen av församlingens informationsblad men också i samband med författandet av officiella skrivelser.

Dessutom var hon en mycket duktig bridgespelare. Att det var ruter i henne är det ingen tvekan om och spader fick hon säkerligen ofta, inte minst på sina syskon. Om hon hade klöver vet vi ingenting om men en sak vet vi väldigt säkert och det är att hon var full av hjärter!

Hennes hjärta slog för barnen och för evangeliet om en levande Gud som vill alla människors bästa.

En liten fågel av trä, en rödhake, sattes på hennes kista i samband med begravningen. Hon tyckte mycket om anekdoten om flickan som hittade en död fågel på gungan i trädgården. Flickan och hennes mamma ordnade med en fågelbegravning. När de stod vid fågelns grav tyckte flickan att de skulle sjunga den finaste sången som finns. Flickans mamma blev glad och trodde att de rörde sig om en psalm men flickan sade: ”Nej, vi ska inte sjunga någon psalm. Vi ska sjunga den vackraste sången som finns: Ja må du leva!”

Och det är vad vi önskar vår ålderspresident Ewa nu, att hon ska få leva hemma i ljuset hos Gud, den Gud som hon livet igenom valde att tjäna i sin lärargärning men även i Sankt Johannes församling.

Sankt Johannes församling har förlorat en engagerad medlem, medarbetare och vän.

Ämnen i artikeln

Minnesord

Kommentera artikeln

I samarbete med Ifrågasätt Media Sverige AB:s (”Ifrågasätt”) tjänst Ifrågasätt erbjuder DN möjligheten för läsare att kommentera vissa artiklar. Denna tjänst tillhandahålls således av Ifrågasätt som också är ansvarig för tjänsten.

De kommentarer som Ifrågasätt tillgängliggör på tjänsten visas i anslutning till dn.se. DN granskar inte kommentarerna i förväg. Kommentarerna omfattas inte av utgivaransvaret enligt yttrandefrihetsgrundlagen och de är inte heller en del av den grundlagsskyddade databasen dn.se.

Grundreglerna för kommentarer är:

  • håll dig till ämnet
  • håll en god ton
  • visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln.

I övrigt gäller de regler för kommentarer som framgår av Ifrågasätts användarvillkor och som du godkänner i samband med att du skapar ett konto för kommentering. Ifrågasätt förbehåller sig rätten att radera kommentarer i efterhand. DN kan genom eget beslut ta bort kommentarer.

Ⓒ Detta material är skyddat enligt lagen om upphovsrätt