Hoppa till innehållet Ge oss feedback gällande tillgänglighet

En utskrift från Dagens Nyheter, 2023-02-01 17:13

Artikelns ursprungsadress: https://www.dn.se/familj/till-minne-gunborg-nilsson/

FAMILJ

Till minne: Gunborg Nilsson

Gunborg Nilsson, Stockholm, har avlidit i en ålder av 78 år. Hon efterlämnar närmast maken Björn och dottern Eva Forsell med familj.

Gunborg Nilsson rekryterades 1995 till Hemtjänst för gamla AB på Hornstulls äldrecentrum från Socialdistrikt 1 på Norrmalm i Stockholm. Hornstulls äldrecentrum bestod av sjukhem, gruppboende, hemtjänst samt verksamheten på servicehuset. Det sista kom Gunborg att ansvara för.

För att bevisa att det går att göra en bra äldreomsorg på servicehus, ville vi delta i Stockholms stads kvalitetsutmärkelse. 1997 fick servicehuset Hornstull och Hemtjänst för gamla utmärkelsen. Det var första gången en privat entreprenör blev utsedd. Vilken stolthet att kunna bevisa för omvärlden att det går att göra skillnad.

Ett framgångsrikt ledarskap i ett stort servicehus med många i personalgruppen omfattar förmågan att organisera väl, ett stort engagemang och ett tydligt ledarskap så att både boende och personal ska känna sig sedda och trygga. Att ha energi och tålamod för att utveckla en organisation med anpassade scheman, så att kontinuitet för den enskilde alltid uppstod, det hade Gunborg.

För att matcha kunder med personal behöver man vara inlyssnande, eftertänksam, rak, engagerad och kunna omsätta teori i praktiskt arbete. Att fånga individers intressen och möta alla människor i dialog och värdighet är en förutsättning för en god och personcentrerad vård och omsorg, även i livets slutskede. Allt detta kunde Gunborg! Hon var en mycket uppskattad och älskad arbetsledare.

”Man får livet till låns” sa Gunborg. Vi är många som tackar för lånet av Gunborg!

Här hittar du fler minnestexter.

Ämnen i artikeln

Minnesord

Kommentarsfältet stänger. Nu finns inte längre möjligheten att kommentera artiklar på DN. Vi hoppas att ni som uppskattat att kommentera artiklar ändå fortsätter att engagera er i vår journalistik, och tar debatten vidare på andra vis. Tack alla läsare för ert engagemang!

Ⓒ Detta material är skyddat enligt lagen om upphovsrätt