Vi har förtydligat hur vi behandlar personuppgifter och cookies.

Läs mer

En utskrift från Dagens Nyheter, 2019-09-19 19:36

Artikelns ursprungsadress: https://www.dn.se/familj/till-minne-gunnar-sergel/

Familj

Till minne: Gunnar Sergel

Gunnar Sergel, Källvik, Västerljung, har avlidit efter långvarig sjukdom 75 år gammal. Han efterlämnar barnen Charlotte och Peter med familjer.

Gunnar kom som trettonåring till elevhemmet Midgården på Sigtuna humanistiska läroverk.

Det var det sena 50-talet och många av oss hade redan gått där ett eller flera år.  Gunnar kom från Östersund och hade placerats på Hum då hans far hade fått en utlandskommendering.

Det tog inte många dagar förrän Gunnar var en del av gänget. Han kunde tala för sig och var duktig gymnast och idrottade framgångsrikt. I avsaknad av våra föräldrar fick husfar i synnerhet och i viss mån husmor hantera oss genom puberteten. Det blev många och långa diskussioner om det mesta i livet. Vi lärde känna varandra utan och innan. Det brödraskap som då uppstod har funnits som ett stöd under decennier. Gunnars framgångsrika yrkesbana spände över flera områden som andra får vittna om. 

Gunnar och Maggie gifte sig tidigt. De hade många vänner och alltid ett öppet hem var de än bodde. Speciellt var dock Källvik i Trosa skärgård. Vackert beläget vid havet med hänförande vyer. Där fanns en enastående gästfrihet som vi fick del av under många år. 

Gunnar drabbades tidigt av ohälsa och tog sig igenom många kriser. Han klagade aldrig utan kämpade på. Han var alltid aktiv och engagerad. Gunnar och Maggie förnyade Källvik med ett bekvämt och vackert hus vid havet. De senaste 5 åren efter Maggies bortgång bodde Gunnar där ensam. Vi i Midgårdsgänget såg fram mot att få fira Gunnars 76-årsdag i september, men så blev det inte. Vi sörjer honom djupt.