Hoppa till innehållet

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

En utskrift från Dagens Nyheter, 2021-04-14 06:09

Artikelns ursprungsadress: https://www.dn.se/familj/till-minne-gunvor-noren/

Familj

Till minne: Gunvor Norén

Gunvor Norén, Nacka, har avlidit i en ålder av nästan 93 år. Hon  efterlämnar söner med familjer, syskonbarn och många vänner.

Gunvor arbetade som tandläkare hela sitt verksamma liv. Hon hade en egen tandklinik i Karlstad och arbetade sedan i olika funktioner inom Folktandvården i Stockholmsregionen, bland annat som klinikchef i Gustavsberg.

Gunvor var hela livet mycket engagerad för kvinnor och flickors utbildning. Hon var sedan tidigt 60-tal mycket aktiv medlem i Sverigeunionen av soroptimistklubbar, en internationell organisation av yrkeskvinnor med syfte att stärka kvinnans ställning, verka för mänskliga rättigheter för alla och för jämställdhet och fred.

Gunvor bodde mycket vackert, granne med Danvikshem, med utsikt över Stockholms inlopp och Waldemarsudde. Med stor gästfrihet och generositet öppnade hon föreningslokalen för fest. Genom åren samlades vår soroptimistklubb där med många internationella gäster. Vi minns Gunvor som mycket engagerad och med stor närvaro. En intressant person som hela sitt liv var nyfiken. Hon reste mycket och deltog gärna i internationella möten både med soroptimister och  tandläkare.

Hon var strukturerad, noggrann, intresserad av litteratur och gick regelbundet på Operan. Att hon också var road av god mat var en bonus för oss som kände henne.

Vi minns henne med värme och är tacksamma för att vi fått lära känna henne och räkna henne som vår vän. Hon lämnar ett stort tomrum.

Ämnen i artikeln

Minnesord

Kommentera artikeln

I samarbete med Ifrågasätt Media Sverige AB:s (”Ifrågasätt”) tjänst Ifrågasätt erbjuder DN möjligheten för läsare att kommentera vissa artiklar. Denna tjänst tillhandahålls således av Ifrågasätt som också är ansvarig för tjänsten.

De kommentarer som Ifrågasätt tillgängliggör på tjänsten visas i anslutning till dn.se. DN granskar inte kommentarerna i förväg. Kommentarerna omfattas inte av utgivaransvaret enligt yttrandefrihetsgrundlagen och de är inte heller en del av den grundlagsskyddade databasen dn.se.

Grundreglerna för kommentarer är:

  • håll dig till ämnet
  • håll en god ton
  • visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln.

I övrigt gäller de regler för kommentarer som framgår av Ifrågasätts användarvillkor och som du godkänner i samband med att du skapar ett konto för kommentering. Ifrågasätt förbehåller sig rätten att radera kommentarer i efterhand. DN kan genom eget beslut ta bort kommentarer.

Ⓒ Detta material är skyddat enligt lagen om upphovsrätt