Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

En utskrift från Dagens Nyheter, 2019-11-21 00:12

Artikelns ursprungsadress: https://www.dn.se/familj/till-minne-inger-lindberg/

Familj

Till minne: Inger Lindberg

Legitimerad psykolog Inger Lindberg, Stockholm, har avlidit i 71 år ålder efter en kort tids sjukdom. Hon efterlämnar dottern Anna med familj, släkt och många vänner.

Inger växte upp i Vännäs och värnade genom hela livet sina norrländska rötter bland släkt och gamla vänner. Även efter flytt söderut märktes det – i tonfall, val av kraftuttryck, i hennes beskrivningar av naturupplevelser och i hennes konstnärliga ådra – att det var därifrån hon kom. 

Inger uppskattade att påta i jorden, ordna goda måltider, sy kläder till sig själv och andra även professionellt och att måla. Ingers musikaliska ådra var något vi ofta med glädje fick ta del av. Hon var en uppskattad reskamrat, deltagare i målargrupper och bokcirklar och tillförde många kreativa synpunkter. Hon var litterärt bevandrad och gillade att diskutera med klarsynthet och smittande humor.

Inger hade ett omfattande och djupt känt samhällsengagemang. Som praktisk problemlösare och inför svårigheter uppvisade hon en beundransvärd sisu. Det märktes tydligt när hon blev sjuk – hon gjorde allt för att bekämpa sjukdomen. 

Inger var en pålitlig och uppriktig vän i vardagen. Med henne kunde man prata om stort och smått, hon lyssnade in även det som inte alltid sades och ställde upp för oss andra när vi behövde hjälp och avlastning. Samtidigt som Inger var unik för var och en av oss så formade hon också ett naturligt nav runt vilket hennes olika vänner lärde känna varandra. I yrkeslivet som psykolog och psykoterapeut mötte hon många unga människor och hon var en uppskattad samtalspartner och arbetskamrat. 

Dottern Anna och hennes familj låg Inger närmast om hjärtat, de sågs ofta och delade varandras vardagsliv och semesterupplevelser. Inger var en sann vän i vått och torrt. Sorgen efter hennes bortgång är stor men saknaden fylls av minnen, glädje och tacksamhet över en sådan mångårig och innerlig vänskap.