Hoppa till innehållet

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

En utskrift från Dagens Nyheter, 2021-06-25 10:13

Artikelns ursprungsadress: https://www.dn.se/familj/till-minne-ingrid-falck/

FAMILJ

Till minne: Ingrid Falck

Ingrid Falck, Stockholm, har avlidit i en ålder av 95 år. Närmast anhöriga är barnen Thomas, Jonas, Susanne och Magnus med familjer, barn, barnbarn, barnbarnsbarn och barnbarnsbarnbarn.

Det är många år som passerat sedan 1946 då Ingrid och Magnus Falck efter sitt giftermål dansade in på Odengatan 34, där de kom att få ett långt liv tillsammans med sin växande familj.

Ingrid Falck hade en stor närvaro i nuet, och många var hennes levande berättelser om livet i Stockholm, alltifrån ungdomen till de sista åren. Hon gav oss bilder från Vindö, sommarparadiset där hon hade så djupa, starka band. Till vår glädje vet vi att böcklingrökaren Joel Malmbergs vackert blommande lilja nu har hittat hem från Möja till Vindö.

Ingrid var alltid omtänksam, positiv och nyfiken. Hon hade en stark formkänsla som hon delade med framlidne maken Magnus. De reste mycket och ofta för att se och lära om något speciellt vackert. Själv var Ingrid utbildad på Handarbetets vänner på Djurgården. Hon var vävlärare och hyrde källarlokal i grannhuset på Odengatan 36 där hon bland annat vävde möbeltyg till offentlig miljö.

Vi talade mycket om de stora vävarna, oavsett om det det rörde sig om Märta Måås-Fjetterström eller egyptiska Wissa Wassef, vars bonader var på besök på Moderna museet, men även om andra svenska giganter som Åke Livstedt och Sten Kauppi.

Ingrid var aktiv i Röda korsets Johanneskrets i många år och hon var med om att starta verksamheten med Röda kors-värdinnor på sjukhusen i Stockholm, en rörelse som hon också blev ansvarig för.

När Ingrid till sist lämnade Röda korset förärades hon en liten utsökt bonad av just Sten Kauppi som ett tack för de gångna åren.

Ingrid, ”Tulle” i den inre kretsen, var mycket släktkär och varje generation har sin historia. En gång när ”Tulle” inte var närvarande på familjefesten sprang det då yngsta barnbarnsbarnet Emelie omkring och frågade: ”Var e farmor Tulle ... var e farmor Tulle …”

Så älskad, så saknad även av oss.

Ämnen i artikeln

Minnesord

Kommentera artikeln

I samarbete med Ifrågasätt Media Sverige AB:s (”Ifrågasätt”) tjänst Ifrågasätt erbjuder DN möjligheten för läsare att kommentera vissa artiklar. Denna tjänst tillhandahålls således av Ifrågasätt som också är ansvarig för tjänsten.

De kommentarer som Ifrågasätt tillgängliggör på tjänsten visas i anslutning till dn.se. DN granskar inte kommentarerna i förväg. Kommentarerna omfattas inte av utgivaransvaret enligt yttrandefrihetsgrundlagen och de är inte heller en del av den grundlagsskyddade databasen dn.se.

Grundreglerna för kommentarer är:

  • håll dig till ämnet
  • håll en god ton
  • visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln.

I övrigt gäller de regler för kommentarer som framgår av Ifrågasätts användarvillkor och som du godkänner i samband med att du skapar ett konto för kommentering. Ifrågasätt förbehåller sig rätten att radera kommentarer i efterhand. DN kan genom eget beslut ta bort kommentarer.

Ⓒ Detta material är skyddat enligt lagen om upphovsrätt