Vi har förtydligat hur vi behandlar personuppgifter och cookies.

Läs mer

En utskrift från Dagens Nyheter, 2019-09-15 12:41

Artikelns ursprungsadress: https://www.dn.se/familj/till-minne-ingvar-torkelsson-1/

Familj

Till minne: Ingvar Torkelsson

Ingvar Torkelsson, Skillinge, har avlidit i en ålder av 77 år. Närmast anhöriga är hustrun Kerstin Enlund Torkelsson med familj och sonen Ola Torkelsson med sambon Lotten och barnen Alma och Jens.

Vi minns vår älskade bror Ingvar Torkelsson med saknad.

Vår mamma var sjuklig och lämnade oss tidigt. Ingvar, endast 16 år, fick ta ett stort ansvar. Vi äldre systrar agerade reservmammor och Ingvar tog emot vår ungdomliga välvilja. Också svågrarna, Hasse och Folke, kom in tidigt i Ingvars liv.

Det ömsesidiga vänskapsutbytet oss emellan har varit varmt och innerligt. Sedan 70-talet har vi alla samlats sommartid på Österlen vilket också stärkt vår gemenskap. För syskonbarnen Richard, Anna, Karin, Stina och Gunnar, var Ingvar en inspirerande förebild. Ofta kontaktade vi Ingvar om politiska spörsmål. Ingvar var påläst, nyfiken och öppen för nytänkande.

Yrkesmässigt var han knuten till Frikyrkliga studieförbundet, nu Bilda. Verksamheten i Mellanöstern låg honom särskilt varmt om hjärtat och de många resorna dit stimulerade hans intresse för människor, samhälle och politik.

Vi som äldre systrar har många barndomsminnen av Ingvar, som den julen i Stockholm då han var sju åtta år och tjänade en slant genom att hjälpa till att bära hem granar. När vi skulle inleda julafton med dopp i grytan var Ingvar försvunnen. Med ett stort lyckligt leende kom han dock till rätta några timmar senare. Han hade tagit spårvagnen från Örby till Åhléns på Ringvägen och handlat julklappar till hela familjen. Det var nog både hans och vår bästa jul.

Ingvar var i alla hänseenden en generös och positiv person, han brydde sig om oss alla.

Vi tre syskon gjorde en minnesvärd resa i vuxen ålder. För bara tre veckor sedan talade vi om att vi skulle göra en ny utflykt tillsammans när han tillfrisknat. Men nu har vi fått erfara att livet kan vända mycket snabbt. Saknaden efter Ingvar är oerhört stor, men han kommer alltid att leva i våra minnen. Nu omsluter vi hans familj i våra innerliga tankar.