Vi har förtydligat hur vi behandlar personuppgifter och cookies.

Läs mer

En utskrift från Dagens Nyheter, 2019-06-24 11:16

Artikelns ursprungsadress: https://www.dn.se/familj/till-minne-jaime-perez/

Familj

Till minne: Jaime Pérez

It-chefen Jaime Pérez del Rio, Viggbyholm, har avlidit i en ålder av 75 år. Närmast anhöriga är hustrun Birgitta samt dottern Kristina och sönerna David och Mikael. 

Jaime föddes i Villanueva de la Vera, 20 mil från Madrid. Födelseorten och Spanien var viktiga för Jaime genom hela livet och familjen har också kvar fastighet och odlingar i Jaimes födelseort. 

Skolgången började i födelseorten och dess omgivning. Under tonåren flyttade Jaime till Madrid där han tog examina på gymnasium och på universitet.

År 1965 träffade Jaime sin hustru Birgitta i England och han flyttade sedan till Sverige.  De gifte sig 1968 och bosatte sig i Umeå där de fick dottern Kristina 1971. Sedermera flyttade de till Täby där sonen David föddes 1978 och Mikael 1982. 

Familjen var alltid första prioritet för Jaime. Han valde att lämna sitt arbete något tidigt, för att kunna använda mer tid åt sin familj och sina barnbarn. Han ville också få mer tid åt sitt fritidsboende i Roslagen.

Vi lärde känna Jaime under vår tid på Arbetsmiljöverket (dåvarande Arbetarskyddsstyrelsen). Jaime var it-chef på verket, mellan 1992 och 2007. Vi behöll vår vänskap livet igenom och träffades privat regelbundet, även långt efter vi hade lämnat verket. Det blev många långa och intensiva diskussioner under årens lopp.

Jaime var en mycket kompetent it-chef. Han var färgstark, omtyckt och positiv. Han var tydlig i sitt ledarskap samtidigt som han var mån om ett gott samarbete på alla nivåer. Hans goda humör smittade av sig på omgivningen.

Långt innan det blev populärt att prata om mångfald var det för Jaime en given princip för rekrytering. Jaime insåg att en bra verksamhet bygger på att medarbetarna har rätt men också olika bakgrunder. It-enheten bestod därför av en härlig blandning av olika kompetenser och etniska bakgrunder. 

Jaime var en fantastisk förhandlare, inte minst när det gällde upphandling och inköp. Hans förmåga sparade stora pengar åt verket.

Vi saknar dig Jaime!