Hoppa till innehållet

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

En utskrift från Dagens Nyheter, 2021-02-28 06:10

Artikelns ursprungsadress: https://www.dn.se/familj/till-minne-jan-wattsgard/

Familj

Till minne: Jan Wattsgård

Jan Wattsgård, Södertälje, har avlidit i en ålder av 77 år. Han efterlämnar närmast sin maka Yvonne Hals Wattsgård.

Vår vän och medlem Jan Wattsgård från Södertälje har lämnat oss. Jan var med och byggde upp vår organisation Visk – Vänstern i Svenska kyrkan. Genom åren hade han olika styrelseuppdrag vilka han skötte med yttersta noggrannhet. Bland mycket annat så skrev han våra första stadgar.

Under lång tid var han också stiftsföreträdare för Strängnäs stift där han ordnade träffar för alla medlemmar och var alltid mån om att införliva nya kamrater. För det nybildade Visk i Linköpings stift, blev han en mentor och fortsatte så även efter det att gruppen blivit etablerad.

Bland Jans kyrkliga uppdrag som förtroendevald för Visk kan nämnas ledamot i Södertälje kyrkoråd, ledamot i Strängnäs stiftsfullmäktige och ersättare i kyrkomötet.

Jan var en erfaren föreningsmänniska och efterfrågad på grund av sin stora kunskap. Med stor skicklighet tog han sig an uppdrag som nämndeman vid Södertälje tingsrätt och kommunrevisor i Södertälje kommun. Dessa uppdrag utförde han på uppdrag av Vänsterpartiet i Södertälje.

Jan Wattsgård satt också under flera mandatperioder i Stockholms läns landstingsfullmäktige. Framför allt var han där en väldigt engagerad kulturpolitiker. Hans hjärta brann väldigt mycket för kulturfrågor.

Egenskaper som ofta nämns när vi pratar om Jan är ihärdig, trofast och snäll. In i det sista hade han stor omsorg om Visk och ringde ofta för att höra hur det gick och delade med sig av sina tankar om framtiden.

Våra tankar går till familjen. Saknaden är stor men vi är också förvissade om att han nu finns hos den Gud som varit hans styrka och tröst under alla år.

Vila i frid Jan!

Ämnen i artikeln

Minnesord

Kommentera artikeln

I samarbete med Ifrågasätt Media Sverige AB:s (”Ifrågasätt”) tjänst Ifrågasätt erbjuder DN möjligheten för läsare att kommentera vissa artiklar. Denna tjänst tillhandahålls således av Ifrågasätt som också är ansvarig för tjänsten.

De kommentarer som Ifrågasätt tillgängliggör på tjänsten visas i anslutning till dn.se. DN granskar inte kommentarerna i förväg. Kommentarerna omfattas inte av utgivaransvaret enligt yttrandefrihetsgrundlagen och de är inte heller en del av den grundlagsskyddade databasen dn.se.

Grundreglerna för kommentarer är:

  • håll dig till ämnet
  • håll en god ton
  • visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln.

I övrigt gäller de regler för kommentarer som framgår av Ifrågasätts användarvillkor och som du godkänner i samband med att du skapar ett konto för kommentering. Ifrågasätt förbehåller sig rätten att radera kommentarer i efterhand. DN kan genom eget beslut ta bort kommentarer.

Ⓒ Detta material är skyddat enligt lagen om upphovsrätt