Hoppa till innehållet

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

En utskrift från Dagens Nyheter, 2020-07-09 20:56

Artikelns ursprungsadress: https://www.dn.se/familj/till-minne-karl-evert-friman/

Familj

Till minne: Karl-Evert Friman

Karl-Evert Friman, Åkersberga, har avlidit i en ålder av 86 år. Närmast anhöriga är systern Birgitta samt syskonbarn med familjer.

Vår vän Karl-Evert Friman har lämnat oss. Många av oss kom först i kontakt med Karl-Evert genom Friskis & Svettis där han var aktiv både som ledare och funktionär. Så småningom bildads en grupp som träffades på lördagar för att träna inför löpartävlingar.

Karl-Evert deltog i oräkneliga löpartävlingar. Han sprang bland annat Stockholm Marathon, Lidingöloppet, Bellmanstafetten, Vindelälvsloppet, Rösjöloppet och Österåkersmilen. Han var alltid närvarande på våra träningsträffar vid Hackstastugan eller på Domarudden.

Med ålderns rätt blev så småningom löpningen utbytt till stavgång och promenader men på den gemensamma kaffestunden efteråt var han en självklar medlem. 

Karl-Evert var en friluftsmänniska och trivdes ute i naturen. Under många år orienterade han och hittade tillsammans med vänner Naturpassets alla kontroller.

Trots sjukdom den sista tiden höll han humöret uppe.

Karl-Evert var en sann gentleman, social, omtänksam och mycket allmänbildad. 

Han fattas oss.

Ämnen i artikeln

Minnesord

Kommentera artikeln

I samarbete med Ifrågasätt Media Sverige AB:s (”Ifrågasätt”) tjänst Ifrågasätt erbjuder DN möjligheten för läsare att kommentera vissa artiklar. Denna tjänst tillhandahålls således av Ifrågasätt som också är ansvarig för tjänsten.

De kommentarer som Ifrågasätt tillgängliggör på tjänsten visas i anslutning till dn.se. DN granskar inte kommentarerna i förväg. Kommentarerna omfattas inte av utgivaransvaret enligt yttrandefrihetsgrundlagen och de är inte heller en del av den grundlagsskyddade databasen dn.se.

Grundreglerna för kommentarer är:

  • håll dig till ämnet
  • håll en god ton
  • visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln.

I övrigt gäller de regler för kommentarer som framgår av Ifrågasätts användarvillkor och som du godkänner i samband med att du skapar ett konto för kommentering. Ifrågasätt förbehåller sig rätten att radera kommentarer i efterhand. DN kan genom eget beslut ta bort kommentarer.

Ⓒ Detta material är skyddat enligt lagen om upphovsrätt