Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

En utskrift från Dagens Nyheter, 2020-02-22 14:56

Artikelns ursprungsadress: https://www.dn.se/familj/till-minne-karl-olov-olsson/

Familj

Till minne: Karl-Olov Olsson

Karl-Olov Olsson, Vendelsö, Handen, har avlidit efter en kort tids sjukdom i en ålder av 73 år. Närmast anhöriga är hustrun Chris samt dottern Karin, sönerna Björn, Erik och Per och brodern Benny. 

Karl-Olov Olsson växte upp i Solna tillsammans med sin yngre bror. Studentexamen avlades vid Lötskolan i Sundbyberg följt av ekonomistudier vid Stockholms universitet och matlagningskurs på Kungsholmen. Fotboll (Sundbybergs bollklubb), folkdans, musik, kortspel, umgänge och resor med kompisar var dominerade fritidsintressen under studietiden. Vissa helger extraknäckte Kalle på närliggande Solvalla travbana.

Om man bodde några hundratal meter från Råsundastadion kunde favoritlaget i fotboll inte bli annat än AIK. Kalle var och förblev ett sant AIK-fan. Genom sin uttalade sociala kompetens, humor, lekfullhet och värme fick Kalle många goda och nära vänner. Han var mycket stolt över sin Opel Commodore av 1967 års modell (en av de allra första).

Sin hustru Chris träffade Kalle på en gitarrkurs. Kärlek uppstod och paret bosatte sig i Vendelsö trots att Kalle enligt tidigare utsago aldrig skulle flytta söder om staden. Efter några kortare anställningar började Kalle arbeta på Dagab. Där arbetade han fram till sin pensionering, under senare år i olika chefsbefattningar.

Barnen var Kalles ögonstenar och han tillbringade mycket tid med dem och stöttade dem såväl i skolarbete som i fritidsaktiviteter. Segling var en stor passion och tidigt skaffade paret en segelbåt, som kom att följas av andra. Seglingen kom att dominera familjens semesterfirande under många somrar.       

Kalle bjöds in som gäst 1999 till ett Brödrasällskap. Vid detta hans första möte med Bröderna delade Kalle ut godisvisselpipor till allas förtjusning. Detta ledde dels till en musikalisk kakofoni dels helt säkert till hans snabba inval i kretsen. Efter det hann Kalle delta i ett 40-tal Brödramöten och långresor till bland annat Amazonas djungler, Ghana och Island. Till varje möte bidrog Kalle med allsköns godsaker, förmodligen införskaffade från någon av koncernens butiker.

Vi hade alltid trevligt i Kalles sällskap och stunderna med honom präglades av hans glada humör, skämt och hans förkärlek för diskussioner.

För oss Bröder har det varit en glädje att kunna njuta av hans sällskap under många år. Tomrummet efter Broder Kalle är mycket stort. Våra tankar går till familjen.