Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

En utskrift från Dagens Nyheter, 2020-01-25 17:00

Artikelns ursprungsadress: https://www.dn.se/familj/till-minne-kjell-o-johansson/

Familj

Till minne: Kjell O Johansson

Kjell O Johansson, Brommagymnasternas ordförande under åren 1974–2014, har avlidit i en ålder av 87 år. Han efterlämnar sin hustru Bibbi, släkt och en stor vänkrets.

Kjell var en dynamisk ledare med ett stort engagemang. Han växte upp i Hässleholm och blev reservofficer. Efter cirka 10 år, bland annat som rektor för Reklambyråernas utvecklingsinstitut antog Kjell rollen som vd för AB Pressurklipp i Stockholm, en befattning, som han upprätthöll fram till 1992.

Kontakten med Brommagymnasterna fick Kjell redan 1963, influerad av sin hustru Bibbi, som då var gymnast i klubben. Därefter följde uppdrag som revisor och rådgivare innan han 1974 blev vald till ordförande. Efter sin pensionering vid AB Pressurklipp blev Kjell heltidsarbetande ideell ordförande för Brommagymnasterna.

Kjell gillade att förverkliga idéer och var aldrig rädd för nya utmaningar. I klubben genomfördes ett antal satsningar såsom att anställa tränare inom den mest träningsintensiva tävlingsgymnastiken, utöka kansliet och expandera med nya gymnastikdiscipliner. 1999 startades också ett helägt bolag för att erbjuda gym och motionsgymnastik.

Parallellt fick Kjell andra tunga förtroendeuppdrag inom gymnastiken. Här kan nämnas att han 1985–2002 tillhörde Svenska Gymnastikförbundets styrelse och dess VU. Kjell kom att bli en stor gymnastikpersonlighet och klubben utvecklades till en av Sveriges största barn- och ungdomsgymnastikföreningar med en internationellt framgångsrik tävlingsverksamhet.

Kjell fick under sin tid motta flera rara utmärkelser såsom Svenska Gymnastikförbundets Lingmedalj, RF:s förtjänsttecken i guld och Svenska Gymnastikförbundets förgyllda silverplakett. Kjell lämnade styrelsearbetet i Brommagymnasterna 2014 och valdes då till hedersordförande.

Förlusten av en av Brommagymnasternas största ledare gör saknaden efter Kjell extra stor. Kvar inom oss finns alla positiva minnen av honom.