Vi har förtydligat hur vi behandlar personuppgifter och cookies.

Läs mer

En utskrift från Dagens Nyheter, 2019-05-24 13:33

Artikelns ursprungsadress: https://www.dn.se/familj/till-minne-krister-skoog/

Familj

Till minne: Krister Skoog

Krister Skoog, Stockholm, har efter en tids sjukdom avlidit, blott 45 år gammal. Krister efterlämnar närmast hustrun Weronika och deras tre gemensamma barn. 

Rätta artikel

Krister växte upp i Stockholm med sin syster samt en polsk mamma och en svensk pappa. Efter studier i företagsekonomi och en jur kand med utmärkta betyg från Stockholms universitet samt tingstjänstgöring vid Stockholms tingsrätt kom Krister till Gernandt & Danielsson år 2000. Efter en tid på advokatbyrån studerade Krister vid Queen Mary, University of London, där han tog en master of laws. Krister blev advokat 2006 och delägare vid Gernandt & Danielsson 2010.

Krister var en formidabel advokat. Hans juridiska kunskaper och hans lojalitet med kollegor och klienter är oöverträffad. Det var till Krister kollegorna vände sig när kunskaps- eller omdömesfrågor behövde diskuteras. Krister delade generöst med sig av sina erfarenheter när någon behövde stöd.

Under 2012 hjälpte Krister till att sätta upp den nystartade private equity-fonden Monterro, som snabbt utvecklades till en av Kristers mest trogna klienter. Under våren 2016 valde Krister att byta bana och började som partner på Monterro. Krister gjorde sig snabbt känd som en enastående jurist och rådgivare bland Monterros portföljbolag och investerare. Krister blev snabbt en central person på Monterro och efter en kort tid utsågs han till verkställande direktör.

Fritiden tillbringade Krister främst med sin familj, gärna i samband med en idrotts- eller friluftsaktivitet. Krister spelade också schack. Han var en utmärkt familjefar och han hade en nära och varm relation med sin familj.

Kristers livsbana blev alldeles för kort. I slutet av sin levnad uttryckte Krister att han gjort rätt saker under sitt liv och att han var mycket nöjd med det liv han levt. Det är med värme vi minns honom som en moralisk fyr som alltid stod upp för sina många vänner.