Hoppa till innehållet

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

En utskrift från Dagens Nyheter, 2020-07-09 01:04

Artikelns ursprungsadress: https://www.dn.se/familj/till-minne-kristina-lander/

Familj

Till minne: Kristina Lander

Kristina Lander, Stockholm, har avlidit i en ålder av 72 år. Närmast anhöriga är maken Lars-Gunnar Svensson, barnen Staffan med Anita, Martin med Veronica, Emelie med Lewis och barnbarnen Hugo, Ida, Matilda, Isabelle och Alice

Några dagar före sin 73-årsdag förlorade Kristina sin långa kamp mot cancern. Vår kära vän sedan mer än 40 år var inte de stora gesterna eller ordens kvinna. Med sin lågmälda vänlighet, humor och empati berörde hon alla som fick förmånen att möta henne.

Såväl i sitt yrkesliv som privat värnade hon främst om barn och deras välbefinnande. Barnbarnen hade i Kristina en högt älskad farmor och mormor och det hon sörjde mest var att inte få möjlighet att se dem växa upp.

Våra familjer har följts åt genom åren och firat högtidsdagar, helger och semesterresor tillsammans. Alla minnen från dessa dagar bär vi nu med oss och vårdar ömt med glädje och stor tacksamhet. En avhållen, kärleksfull, lojal och klok vän har lämnat oss i djup sorg men kommer för alltid att finnas i våra hjärtan.

Ämnen i artikeln

Minnesord

Kommentera artikeln

I samarbete med Ifrågasätt Media Sverige AB:s (”Ifrågasätt”) tjänst Ifrågasätt erbjuder DN möjligheten för läsare att kommentera vissa artiklar. Denna tjänst tillhandahålls således av Ifrågasätt som också är ansvarig för tjänsten.

De kommentarer som Ifrågasätt tillgängliggör på tjänsten visas i anslutning till dn.se. DN granskar inte kommentarerna i förväg. Kommentarerna omfattas inte av utgivaransvaret enligt yttrandefrihetsgrundlagen och de är inte heller en del av den grundlagsskyddade databasen dn.se.

Grundreglerna för kommentarer är:

  • håll dig till ämnet
  • håll en god ton
  • visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln.

I övrigt gäller de regler för kommentarer som framgår av Ifrågasätts användarvillkor och som du godkänner i samband med att du skapar ett konto för kommentering. Ifrågasätt förbehåller sig rätten att radera kommentarer i efterhand. DN kan genom eget beslut ta bort kommentarer.

Ⓒ Detta material är skyddat enligt lagen om upphovsrätt