Hoppa till innehållet

En utskrift från Dagens Nyheter, 2021-09-27 10:26

Artikelns ursprungsadress: https://www.dn.se/familj/till-minne-lars-forssell/

FAMILJ

Till minne: Lars Forssell

Lars Forssell, Båstad, har avlidit vid 90 års ålder. Han efterlämnar makan Barbro och döttrarna Agneta, Gunilla, Kristina, och Helena med familjer.

Lars föddes i prästgården i Hällefors. Efter examen vid Bergsskolan i Filipstad arbetade han först i Sandvikens järnverk och därefter i Avesta järnverk. Lars och Barbro gifte sig 1958 i Sandviken. Lars grundlade tidigt ett starkt idrottsintresse, och det var bandyn som blev hans livslånga fritidsintresse. I ungdomsåren spelade han i Hällefors, Sandviken och Västanfors.

Efter åren i bergslagen anställdes Lars som produktionschef på aluminiumföretaget Sapa i Vetlanda, dit familjen flyttade 1971.

Med sitt trygga dalmål, stora kunskaper och intresse för människor blev han snabbt en omtyckt och respekterad chef och ledare. Sapa var inne i en period som präglades av expansion och Lars bidrog starkt till utvecklingen av bolagets produktionsorganisation.

Under Vetlandatiden tog Lars initiativ till finansiering av den konstfrusna bandybanan, som blev en av förutsättningarna för Vetlanda bandyklubbs enastående utveckling till att bli svenska mästare. Lars var även under flera år föreningens ordförande och lyckades med flera värvningar som bidrog till VBK:s stora framgångar.

Som erkännande av Lars engagerade insatser för bandyn utsågs han 1986 till Årets bandyledare i Sverige.

I början på 1990-talet anställdes Lars som produktionschef i Åsedaföretaget Profilgruppen AB där han även blev delägare. Företaget expanderade snabbt och Lars erfarenheter och ledaregenskaper bidrog till en stabil utveckling av organisationen. Lars stora intresse för människor och hans glödande engagemang i arbetet bidrog till en arbetskultur som kännetecknades av samverkan och ömsesidig respekt.

Efter pensioneringen flyttade Lars och Barbro till Båstad.

Vi är många som saknar Lars som engagerad medarbetare, chef och god vän. Vi minns honom med stor värme och våra tankar går till Barbro och familjen.

Ämnen i artikeln

Minnesord

Kommentera artikeln

I samarbete med Ifrågasätt Media Sverige AB:s (”Ifrågasätt”) tjänst Ifrågasätt erbjuder DN möjligheten för läsare att kommentera vissa artiklar. Denna tjänst tillhandahålls således av Ifrågasätt som också är ansvarig för tjänsten.

De kommentarer som Ifrågasätt tillgängliggör på tjänsten visas i anslutning till dn.se. DN granskar inte kommentarerna i förväg. Kommentarerna omfattas inte av utgivaransvaret enligt yttrandefrihetsgrundlagen och de är inte heller en del av den grundlagsskyddade databasen dn.se.

Grundreglerna för kommentarer är:

  • håll dig till ämnet
  • håll en god ton
  • visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln.

I övrigt gäller de regler för kommentarer som framgår av Ifrågasätts användarvillkor och som du godkänner i samband med att du skapar ett konto för kommentering. Ifrågasätt förbehåller sig rätten att radera kommentarer i efterhand. DN kan genom eget beslut ta bort kommentarer.

Ⓒ Detta material är skyddat enligt lagen om upphovsrätt