Hoppa till innehållet

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

En utskrift från Dagens Nyheter, 2021-08-04 05:24

Artikelns ursprungsadress: https://www.dn.se/familj/till-minne-lars-goran-palmer/

FAMILJ

Till minne: Lars-Göran Palmér

Redovisningskonsult Lars-Göran Palmér, Värmdö, har avlidit i en ålder av 70 år. Närmast anhöriga är hustrun Lea, barnen Lisa och Erik med familjer, bonusdottern Pia med familj, samt bröderna Per-Anders, Mikael och Stefan med familjer, övrig släkt, kollegor och många vänner.

En jovialisk stämma på tvättäkta småländska ljuder över hela tunnelbaneperrongen: ”Varför går du inte ut med hunden längre?”. Lea vänder sig om och ler. Lars-Göran kommer fram och undrar varför han inte sett henne och hunden den senaste tiden utmed Lötsjön i Sundbyberg, där de båda redan nickat lite åt varandra i förbigående. Så möttes Lea och Lars-Göran.

Kyrkvaktmästare Birger Palmér och hans Anna-Maria i Lommaryd, nära Aneby i Småland, fick fyra söner. Lars-Göran föddes 1951. Det fanns mycket kärlek i familjen och föräldrarna stöttade grannarna i byn och delade med sig, hjälpte till och fanns till hands. Sönerna ärvde föräldrarnas människokärlek, solidaritet och ödmjukhet inför livet.

I tonåren fick Lars-Göran sin första gitarr. Rolling Stones och musiken kom att ackompanjera honom genom hela livet via yrkesskola, arbete och flytt till Karlshamn, Värnamo och Stockholm, samt i arbetet med funktionsnedsatta på Häggviks elevhem i Sollentuna. I första äktenskapet föddes barnen Lisa och Erik på 80-talet. Hustrun Lea kom in i bilden 2001 och de gifte sig 2010. Familjen växte och sommarstugan på Saltarö blev med åren en permanent villa.

På Schartaus Handelsinstitut pluggade Lars-Göran till ekonom och fick jobb inom Bonnierkoncernen. 2006 startade han en egen revisionsfirma, Palmér Redovisning AB, med stort fokus på musiker och artister. Företaget expanderade och är i dag ett begrepp inom Musiksverige. Lars-Göran hade tid för alla. Med kloka råd och glatt humör beledsagade han vilsegångna estradörer, jazzmusiker och hårdrockare genom Skatteverkets snåriga djungler.

Sedan företaget sålts blev publiksuccén ”Skärgårdsturnén” Lars-Görans nästa projekt och fartyget Tre Kronor gjorde sina strandhugg och bjöd på sommarkonster med artister som Lill Lindfors, Louise Hoffsten och Tina Ahlin. Lars-Göran njöt när han vistades bland musiker, fick prata musik och spela gitarr. Det bodde en konstnärssjäl i honom.

Vi som hade glädjen att möta vännen Lars-Göran glömmer honom aldrig – inte så länge skutan kan gå, så länge hjärtat kan slå, så länge solen den glittrar på böljorna blå.

Ämnen i artikeln

Minnesord

Kommentera artikeln

I samarbete med Ifrågasätt Media Sverige AB:s (”Ifrågasätt”) tjänst Ifrågasätt erbjuder DN möjligheten för läsare att kommentera vissa artiklar. Denna tjänst tillhandahålls således av Ifrågasätt som också är ansvarig för tjänsten.

De kommentarer som Ifrågasätt tillgängliggör på tjänsten visas i anslutning till dn.se. DN granskar inte kommentarerna i förväg. Kommentarerna omfattas inte av utgivaransvaret enligt yttrandefrihetsgrundlagen och de är inte heller en del av den grundlagsskyddade databasen dn.se.

Grundreglerna för kommentarer är:

  • håll dig till ämnet
  • håll en god ton
  • visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln.

I övrigt gäller de regler för kommentarer som framgår av Ifrågasätts användarvillkor och som du godkänner i samband med att du skapar ett konto för kommentering. Ifrågasätt förbehåller sig rätten att radera kommentarer i efterhand. DN kan genom eget beslut ta bort kommentarer.

Ⓒ Detta material är skyddat enligt lagen om upphovsrätt