Vi har förtydligat hur vi behandlar personuppgifter och cookies.

Läs mer

En utskrift från Dagens Nyheter, 2019-10-16 09:21

Artikelns ursprungsadress: https://www.dn.se/familj/till-minne-lars-hedin/

Familj

Till minne: Lars Hedin

Tandläkare Lars Hedin, Tyresö har gått bort i en ålder av 84 år. Han efterlämnar makan Margareta, barnen Christina, Niclas, Gunnar och Elisabeth med familjer.

Lars föddes i Högalids församling och växte upp på Söder. Efter de första skolåren valde han sin yrkesbana och sökte till tandläkarutbildningen. Redan första dagen på tandläkarhögskolan träffade han sin kära Margareta och som 1961 blev hans fru. Paret bosatte sig i Västerhaninge en kort tid innan Tyresö blev deras permanenta hemadress och där paret fick sina fyra barn

Efter några år med var sin tandläkarpraktik startade de en gemensam som de drev fram till pensioneringen 1996. Deras tandläkargärning var dock inte över i och med detta. Med viljan att hjälpa andra blev det nu arbete som volontärer inom sitt skrå och paret begav sig både till Kenya och till Israel. Där var deras mångåriga tandläkarkunskap uppskattad och kom till stor nytta för många. Att arbeta volontärt låg Lars varmt om hjärtat och han var även aktiv inom Lions i Tyresö och inom Tyresö scoutkår. Han var också aktiv inom politiken för Moderaterna. 

Sommarparadiset Larsboda, i Sankt Annas skärgård, blev en plats där Lars kunde ladda sina batterier för vintern och ta emot sina vänner. Lars var alltid full av idéer, nyfiken och var ofta tidig att anamma ny teknik. Vi minns både vcr, digitalkamera, plastcykel, och dna-teknik.  

Vi vänner och grannar till Lars familj har genom åren haft glädje av parets många härliga middagar, julgransplundringar och midsommarfiranden. Minnet av Lars värme och omtanke för oss vänner och andra i hans närhet är mycket stort. Han var generös, trevlig, alltid glad och positiv samt hade alltid nära till ett gott skratt.  

Efter hans bortgång känns det som livet blivit fattigare. Vi saknar honom.