Hoppa till innehållet

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

En utskrift från Dagens Nyheter, 2020-07-13 14:33

Artikelns ursprungsadress: https://www.dn.se/familj/till-minne-lars-marmstedt/

Familj

Till minne: Lars Marmstedt

Lars Marmstedt, Saltsjöbaden har avlidit efter en tids sjukdom i en ålder av 77 år. Närmast anhöriga är hustrun Ann-Marie och sönerna Linus och Joachim med familjer.

Lasse, som vi kallade honom, växte upp i en färgstark och kulturell miljö med pappa, den kände filmproducenten Lorens Marmstedt samt mamma, filmskådespelerskan och sångerskan i Sorbon Sisters, Marie-Louise Sorbon. I hemmet träffades många skådespelare och konstnärer.

Senare under Lasses uppväxt flyttade han med sin mamma till Frankrike. Allt detta var säkert något som påverkade honom att senare i livet förvärva ett hus med egen olivodling utanför Cannes. Vidare också att han fick ett stort intresse för konst, också med eget konstnärskap. 

Undertecknade valdes av Lasse som styrelseledamöter i hans helägda investmentbolag, Minvest AB, 1979, i vilket vi var verksamma i mer än tjugofem år.  Lasse hade med tur och skicklighet lyckats förvandla ett havererat företag till en bas för företagsutveckling.

Med stor energi, idérikedom och djärvhet satsade Lasse och hans hustru Ann-Marie på att utveckla mode och designvaror inom bland annat Hans Rothschild AB och Lagerssons skosalonger. Företagen representerade internationella varumärken som Dior, Nina Ricci, Bally och Delsey.

Lasse var i sitt företagande konsekvent kvalitetsorienterad, riskvillig och beredd att satsa på sådant han trodde på. Redan på tidigt 90-tal såg han möjligheterna med e-handel. På 2000-talet sökte sig Lasse till unga it-entreprenörer och var en tidig investerare i det numera noterade, framgångsrika Tobii.

I början av 2000-talet såldes en stor del av verksamheten. Lasse lät då bygga ett mycket vackert hus med egen ateljé på Solsidan i Saltsjöbaden. Här kunde han utveckla sitt konstnärskap, vilket medförde att han med framgång hade flera separatutställningar i såväl Stockholm som London.

På Solsidan hade Lasse också möjligheten att med familjen och en stor vänkrets utveckla många intressen– segling, golf, squash, tennis, jakt, kultur, för att nämna några.

Vi kom med åren att utveckla en djup vänskap som snart också omfattade våra hustrur. Genom åren har vi tillsammans besökt Frankrike många gånger men också gjort resor till Budapest, Venedig och Dublin. Varje gång vi sågs ledde samtalen till många skratt och till djupt allvarliga diskussioner. 

Gott humör och gott kamratskap var Lasses kännetecken. Vi sörjer en verkligt god vän.

Ämnen i artikeln

Minnesord

Kommentera artikeln

I samarbete med Ifrågasätt Media Sverige AB:s (”Ifrågasätt”) tjänst Ifrågasätt erbjuder DN möjligheten för läsare att kommentera vissa artiklar. Denna tjänst tillhandahålls således av Ifrågasätt som också är ansvarig för tjänsten.

De kommentarer som Ifrågasätt tillgängliggör på tjänsten visas i anslutning till dn.se. DN granskar inte kommentarerna i förväg. Kommentarerna omfattas inte av utgivaransvaret enligt yttrandefrihetsgrundlagen och de är inte heller en del av den grundlagsskyddade databasen dn.se.

Grundreglerna för kommentarer är:

  • håll dig till ämnet
  • håll en god ton
  • visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln.

I övrigt gäller de regler för kommentarer som framgår av Ifrågasätts användarvillkor och som du godkänner i samband med att du skapar ett konto för kommentering. Ifrågasätt förbehåller sig rätten att radera kommentarer i efterhand. DN kan genom eget beslut ta bort kommentarer.

Ⓒ Detta material är skyddat enligt lagen om upphovsrätt