Vi har förtydligat hur vi behandlar personuppgifter och cookies.

Läs mer

En utskrift från Dagens Nyheter, 2019-05-25 15:31

Artikelns ursprungsadress: https://www.dn.se/familj/till-minne-lennart-kuylenstjerna-myrhammar/

Familj

Till minne: Lennart Kuylenstjerna Myrhammar

Hedersmannen ”Myran”, Lennart Kuylenstjerna Myrhammar, Stockholm, har avlidit 66 år gammal i sviterna av en olyckshändelse. Närmast anhöriga är syskon, syskonbarn och en lång rad vänner.

Rätta artikel

När vi lärde känna Myran hade han redan lämnat skolan och föräldrahemmet bakom sig och var Östermalmsbo med eget företag på Narvavägen. Myrans Båtelektriska blev sedermera Myran Marin och skulle bli den plattform utifrån vilket Myran kom att utveckla hela sitt liv.

På Myran Marin samlades de mest skiftande personligheter och med dem en hel palett av önskemål om tjänster, stora som små. Reparation och försäljning av båtmotorer var det officiella syftet med verksamheten men i verkligheten innehöll den väldigt mycket annat. Då Myran var väldigt allmänbildad och debattglad fick man som kund eller vän finna sig i att alltid leverera sin åsikt om aktuella händelser och som regel också argumentera för den.

Myrans liv kom mer och mer att handla om att bygga nätverk och odla sociala kontakter med människor i sin omgivning, samtidigt som kontakterna naturligtvis bidrog till att verksamheten blomstrade och var under många år en trygg hamn för Myrans vänner med båtmotorproblem.

Gränsen mellan kund och vän var ofta flytande och det som aldrig sviktade var Myrans vilja och ambition att alltid ställa upp och ordna det bästa för sina kunder och vänner.

Motorreparationer eller bogseringar med den egna assistansbåten var vardagsmat. Att hämta och lämna kundernas släktingar på olika platser under dygnets alla timmar var en annan populär tjänst. 

Med tiden utökades kontaktytorna till att omfatta även vännernas familjer. Barn och barnbarn hade en klar och seriös önskan om att Myran skulle vara delaktig på barnkalas eller i andra sammanhang.

Utryckningar för att bogsera hem kompisars barn när vinden var för hård på Kanholmsfjärden eller att assistera vid pinsamma grundstötningar förekom regelbundet.

Kort sagt, Myran ägde en unik förmåga att öppna sociala dörrar, inte bara just för stunden, utan han excellerade i att hålla kvar och utveckla sina sociala kontakter till ömsesidig glädje under många år. Hans närmaste vänner återfinns överallt i samhället, hög och låg, ung och gammal. Ingen gick säker för Myrans charm och diskreta kompetens.

Därför är vi väldigt många som i dag sörjer en kär vän och kompis, om än lite udda i vissa sammanhang.