Hoppa till innehållet

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

En utskrift från Dagens Nyheter, 2020-07-12 12:08

Artikelns ursprungsadress: https://www.dn.se/familj/till-minne-lisa-arvsater/

Familj

Till minne: Lisa Arvsäter

Lisa Arvsäter (född Olsson), Zurich, har avlidit 49 år gammal. Närmast anhöriga är maken Jonas och barnen William och Emilia, samt systern Eva och brodern Henrik med familjer, samt övrig släkt och många vänner världen över.

Vår kära Lisa växte upp i Stockholm och utbildade sig till civilekonom vid Stockholms universitet. Därefter flyttade hon till Zurich där hon började som ekonomichef för EF Education för att sedan fortsätta sin karriär inom ekonomi och finans för olika internationella företag med huvudkontor i Schweiz. 

Det var i Zurich vi hade lyckan att få lära känna Lisa och det var också här som Lisa träffade Jonas och bildade familj. 

För Lisa var det viktigt med ordning och reda, såväl på arbetet som hemma. Skriva listor och bocka av var Lisas sätt att hantera många bollar i luften, vilket även var ett av hennes råd när någon beklagade sig över att ha för mycket ”nu gör du en lista med allting som du måste göra, och sedan är det bara att bocka av”  

Lisa var den person man gick till för att få råd. Råd såväl som uppfattningar hade hon många av och de var både ärliga, direkta och relevanta. Lisa själv däremot ville aldrig ligga någon till last. 

Lisa fokuserade på nuet, oroade sig inte i onödan ”den dagen den sorgen” var hennes inställning, vilket även var hennes styrka då hon kämpade mot sin enda fiende, cancern.

Alla älskade Lisa, även barn, trots att Lisa inte var en lektant, utan för uppmärksamheten hon gav dem, hon fick dem att känna sig som att de var medelpunkten och hon tog dem på allvar. 

Lisa var genuint omtänksam, älskade att ha roligt, middagarna och glasen vin har varit långa och många, men även kaffestunder på en bänk, har varit minst lika roliga och givande.

Nu är Lisa en ängel som kommer att fortsätta vaka över oss alla. Lisa är och förblir för alltid saknad och ihågkommen. Vi är oändligt lyckligt lottade som har fått förmånen att lära känna Lisa, ha henne som ledstjärna samt som en sann, trogen och omtänksam vän.

Ämnen i artikeln

Minnesord

Kommentera artikeln

I samarbete med Ifrågasätt Media Sverige AB:s (”Ifrågasätt”) tjänst Ifrågasätt erbjuder DN möjligheten för läsare att kommentera vissa artiklar. Denna tjänst tillhandahålls således av Ifrågasätt som också är ansvarig för tjänsten.

De kommentarer som Ifrågasätt tillgängliggör på tjänsten visas i anslutning till dn.se. DN granskar inte kommentarerna i förväg. Kommentarerna omfattas inte av utgivaransvaret enligt yttrandefrihetsgrundlagen och de är inte heller en del av den grundlagsskyddade databasen dn.se.

Grundreglerna för kommentarer är:

  • håll dig till ämnet
  • håll en god ton
  • visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln.

I övrigt gäller de regler för kommentarer som framgår av Ifrågasätts användarvillkor och som du godkänner i samband med att du skapar ett konto för kommentering. Ifrågasätt förbehåller sig rätten att radera kommentarer i efterhand. DN kan genom eget beslut ta bort kommentarer.

Ⓒ Detta material är skyddat enligt lagen om upphovsrätt