Hoppa till innehållet

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

En utskrift från Dagens Nyheter, 2020-07-02 12:27

Artikelns ursprungsadress: https://www.dn.se/familj/till-minne-marianne-marre-lundquist/

Familj

Till minne: Marianne ”Marre” Lundquist

Marianne ”Marre” Lundquist, Stockholm, har avlidit i en ålder av 89 år. Hon efterlämnar maken Rolf och sönerna Stefan och Håkan med familjer samt dottern Inna med familj.

Vi lärde känna Marre genom curlingen. Hon var en klippa inom Stockholms curlingförbund där hon ansvarade för kansliet. Hon var alltid närvarande. Hon planerade, genomförde och såg till att allt fungerade som det skulle. Hon var alltid på plats när det gällde tävlingar, som såväl tävlingsledare som domare. Hon var en stor glädjespridare och en väldigt duktig kanslist.

Som primus motor i Stockholms curlingförbund kände hon alla Stockholms curlare och vi kände henne och uppskattade det arbete hon gjorde. Det var alltid trevligt att träffa Marre och prata med henne. Marre var själv en mycket bra curlare och tillhörde en av dem som bröt könsvallen inom curlingen. Hon representerade curlingklubben Dockan och blev svensk mästarinna 1963.

När så Stockholms curlingförbund tillsammans med närliggande distriktsförbund bildade Mälardalens curlingförbund följde Marre med som kanslist. Curlarna i Uppland, Södermanland, Västmanland och på Gotland fick nu också träffa Marre och tog henne till sitt hjärta. Hon fortsatte ihärdigt sitt arbete inom curlingen och fick många nya vänner. Stockholm låg henne dock alltid allra närmast hjärtat. Hon blev nu en centralgestalt i det nybildade förbundet. Alla kände Marre och vice versa.

Marre fortsatte sitt arbete inom Mälardalens curlingförbund tills den dagen kom då hon sa ”nu får det räcka”. Mälardalens curlingförbund blev sig aldrig riktigt likt efter det att Marre slutat men hon fortsatte att hålla kontakten. Marre var som en ”extra-moster” för många curlare och hade lika bra kontroll på vad man gjorde på isen som vid sidan av den.

När ett livsverk avslutas finns alltid sorg hos de som blir kvar. Så även nu. Vi saknar Marre, vi saknar våra samtal med henne, vi saknar hennes humor, vi saknar våra möten. Vår saknad är stor och våra tankar går till Marres familj och alla curlare som nu förlorat en sann vän. Vi lyfter våra curlingkvastar för Marre och våra minnen.