Hoppa till innehållet

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

En utskrift från Dagens Nyheter, 2020-04-02 02:22

Artikelns ursprungsadress: https://www.dn.se/familj/till-minne-marita-fischerstrom/

Familj

Till minne: Marita Fischerström

Marita Fischerström, född Andersson, Stockholm, har avlidit 71 år gammal. Närmast anhöriga är sönerna Clint, Peter och Niklas med familjer samt övrig släkt och många vänner.

Marita växte upp på Lidingö, tillsammans med mamma, pappa och lillebror Sten. Under skoltiden träffade Marita sin blivande man Johan, båda aktiva inom idrotten.

År 1970 gifte sig Marita och Johan, de hade en fantastisk bröllopsfest. Johan valde den militära banan och Marita jobbade inom bankvärlden. I slutet av 60-talet började Johan spela handboll för SIK Hellas och vi spelarfruar fanns alltid med vid matcher och tillställningar och vänskapsband knöts som varade för livet. Nyårsfirande, ofta hos Marita och Johan, midsommarfirande på Ljusterö och kräftskivor på Oxnö är fester vi bär med oss i hjärtat.

Familjen tillbringade sina semestrar i släkthuset på Gotland eller i det egna sommarhuset på Ljusterö.

Marita var en mamma med stort ansvar för sönerna, då Johan ofta var borta på jobb eller handboll. Ett gemensamt intresse var resor, och när barnen blev äldre reste Marita och Johan runt hela världen.

Åren 1994–1997 arbetade Johan som försvarsattaché i Australien/Nya Zeeland och Marita stod vid hans sida, det var många mottagningar och mycket diplomatiskt umgänge. Marita berättade ofta med värme om den här tiden. Marita var en mycket jordnära person, glad och positiv, och passade in i alla olika sociala sammanhang

Marita var också en mycket älskvärd och varm person. Vi fyra, vänner sedan 50 år, har träffats regelbundet under alla år och gjort en mängd roliga resor tillsammans, njutit av både kulturupplevelser och härliga middagar.

År 2016 gick Maritas älskade Johan bort efter ett års allvarlig sjukdom. När livet började vända åter drabbas Marita av allvarlig sjukdom. Hon bar sitt öde på ett fantastiskt sätt och vi har träffats mycket och pratat och pratat under det dryga halvår Marita fick.

Vår saknad efter en älskad vän är stor.