Hoppa till innehållet

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

En utskrift från Dagens Nyheter, 2020-07-14 10:05

Artikelns ursprungsadress: https://www.dn.se/familj/till-minne-mats-hesselstedt/

Familj

Till minne: Mats Hesselstedt

Mats Hesselstedt, Stockholm, har gått bort efter en längre tids sjukdom i en ålder av 74 år. Han efterlämnar makan Bonnie och barnen Fredrik och Anna med familjer.

Mats började på SEB i början av 70-talet och blev under andra halvan av 70-talet chef för SEB:s kontor i Västberga. Under den tiden kom han i kontakt med Jan Sandberg som arbetade på kontoret i Näsbypark. Tillsammans med Jan och andra SEB-kollegor inleddes en lång tradition av glada och trevliga resor till Åre och Sälen.

Jan, som i början av 80-talet börjat på SEB:s dotterbolag Aktiv placering, lockade 1985 över Mats dit för en ny karriär som kapitalförvaltare. Efter många år inom SEB så gick Mats vidare till Hägglöf & Ponsbach. Det var där jag lärde känna Mats i slutet av 80-talet när värdepappersrörelsen på Götabanken, där jag fanns, fusionerade med Hägglöf & Ponsbach. Mats var aktiv som förvaltare och ansvarade bland annat för Gota fonder

Vi satt under flera år i samma ledningsgrupp och Mats var alltid en mycket klok och kompetent kollega. Hans erfarenhet samt mycket lugna och eftertänksamma sätt var till stort stöd för många av oss.

Efter Hägglöf & Ponsbach så gick Mats vidare till Folksam i början av 90-talet där han var ansvarig för aktieplaceringarna.

Under åren företog han många resor för att besök företag över hela världen och hans kunskap om verksamheterna var stor. Mats gick i pension från Folksam år 2000

Jag och min hustru blev redan på nittiotalet mycket goda vänner med Mats och Bonnie. Mats hade i princip hela sitt liv tillbringat stor del av somrarna i Båstad och vi hade förmånen att få besöka dem där för golf, goda middagar och trevlig samvaro vid många tillfällen

Vi seglade även i Karibien och golfade på Kanarieöarna. Mats var en fantastisk vän och samvaron var alltid mycket avslappnad och trevlig.

En mycket nära vän har lämnat oss – mig, Jan, kollegor och kamrater – och vi saknar honom enormt mycket.

Ämnen i artikeln

Minnesord

Kommentera artikeln

I samarbete med Ifrågasätt Media Sverige AB:s (”Ifrågasätt”) tjänst Ifrågasätt erbjuder DN möjligheten för läsare att kommentera vissa artiklar. Denna tjänst tillhandahålls således av Ifrågasätt som också är ansvarig för tjänsten.

De kommentarer som Ifrågasätt tillgängliggör på tjänsten visas i anslutning till dn.se. DN granskar inte kommentarerna i förväg. Kommentarerna omfattas inte av utgivaransvaret enligt yttrandefrihetsgrundlagen och de är inte heller en del av den grundlagsskyddade databasen dn.se.

Grundreglerna för kommentarer är:

  • håll dig till ämnet
  • håll en god ton
  • visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln.

I övrigt gäller de regler för kommentarer som framgår av Ifrågasätts användarvillkor och som du godkänner i samband med att du skapar ett konto för kommentering. Ifrågasätt förbehåller sig rätten att radera kommentarer i efterhand. DN kan genom eget beslut ta bort kommentarer.

Ⓒ Detta material är skyddat enligt lagen om upphovsrätt