Vi har förtydligat hur vi behandlar personuppgifter och cookies.

Läs mer

En utskrift från Dagens Nyheter, 2019-06-19 21:56

Artikelns ursprungsadress: https://www.dn.se/familj/till-minne-michael-perlitz/

Familj

Till minne: Michael Perlitz

Michael Perlitz, Stockholm, har hastigt lämnat oss i en ålder av 50 år. Närmast anhöriga är hans dotter och hennes mamma, föräldrar och två bröder.

Vi minns Michael som en varm, vänlig och engagerad person. En skådespelare med likeability, någon man instinktivt gillar och gärna identifierar sig med. Han blev känd för gemene man i en återkommande roll i Telenors reklamfilmer, ett uppdrag han uppskattade mycket. Parallellt med skådespeleriet fanns en annan ledstjärna i Michaels liv, att inspirera unga förmågor som pedagog.

Michael var en flitigt anlitad och mycket uppskattad film- och teaterpedagog som undervisade barn och unga både genom Calle Flygare teaterskola och genom Stockholms filmfestival. Vi tycker att rollen som pedagog är viktig att lyfta fram då Michael har spelat en så viktig roll i sina elevers liv. Han brann för att inspirera och vägleda dem.

Michael hade visioner och var en eldsjäl. Han ville engagera sig i arbetet med agenturens unga skådespelare, starta teaterskola och drömde om ett filmkollo för ungdomar. Planerna var många, möjligheterna oändliga och Micaels engagemang alltid lika stort och hjärtligt. Vi vet att Michaels passion för film och teater kommer att leva vidare hos alla unga talanger han inspirerat under åren.

För att hedra Michaels minne och låta hans livsgärning få fortsätta att sprida sitt ljus så kommer det att startas ett filmkollo 2020 i Michaels anda, företrädesvis för ungdomar med adhd och autism. 

Våra tankar går till Michael Perlitz anhöriga i denna svåra stund. Tack för allt Michael. Vila i frid.