Hoppa till innehållet

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

En utskrift från Dagens Nyheter, 2020-07-07 12:32

Artikelns ursprungsadress: https://www.dn.se/familj/till-minne-patrik-renmarker/

Familj

Till minne: Patrik Renmarker

Patrik Renmarker, boende i Stockholm men uppvuxen i Skåne, har lämnat oss vid en ålder av 57 år. Han saknas av hustru Mia och barnen Rutger, Lea och Estelle samt av mamma, syskon och många vänner.

Alla som mött Patrik någon gång har fått möta sann livsglädje och kärlek. Han hade en unik förmåga att röra vid sin omgivning både fysiskt och mentalt. Varma omslutande välkomstkramar, på riktigt intresserad av dig och dina tankar, den alltid närvarande humorn och den varma skånskan. 

Patriks liv präglades av balansen mellan att bygga en harmonisk och kärleksfull familj, lära sig av livet och utvecklas som människa. Karriär var aldrig ett självändamål. Patrik hade ingen glädje i att inordna sig i hierarkier. Han ville äga sin egen tid. Inte minst för att leva tillsammans med sin älskade familj. Med åren utvecklade Patrik en fantastisk rörelse som byggde på att skapa kreativa mötesplatser för organisationer och ledningar. Patriks unika förmåga var att kunna förstå människans inre och skapa möten som berör.

Havet, berget och middagsbordet var Patriks arenor. Han älskade sitt lantställe ute på Tegelön i Stockholms skärgård. Varsamt utvecklat till en fantastisk oas för familj och vänner. Den vackra seglaren Macril lackades omsorgsfullt. God mat och dryck smögs ombord. Tidigt blev alla barn sjövana genom de återkommande skattjakterna på hemliga öar. Då barnen utmattade somnat startade samtalen i fotogenlampans ljus kring livets innersta frågor. Inte sällan hann solen gå upp innan det blev dags att krypa till kojs.

Patrik har under sitt rika liv skapat många relationer över hela världen. Han hade en förmåga att se och beröra. Han sa själv att han var en ”bekräftelse junkie”, men var alltid den som bekräftade. En bekant uttryckte: ”Jag skulle också vilja ha en Patrik.” Vi inser alla att vi är extremt lyckligt lottade som har fått stå Patrik så nära. I honom har vi hittat en förebild för hur sann vän ska vara.

Cancern tog Patriks liv. Under första behandlingen tillfrågades Patrik vad han tyckte sig ha lärt: ”Du vet ju hur jag är, jag älskar ju livet och försöker alltid hitta njutningen. Jag kommer nog bara göra mer av det jag redan gör.”

Sådant var Patriks liv. Alla vi som varit i hans närhet har fått färg i livet genom Patriks magiska närvaro och kärleksfulla penseldrag. För det är vi honom evigt tacksamma.

Han finns i oss alla och lyser klart som en trygg vägvisare. Så vill vi att det alltid skall vara.

Ämnen i artikeln

Minnesord

Kommentera artikeln

I samarbete med Ifrågasätt Media Sverige AB:s (”Ifrågasätt”) tjänst Ifrågasätt erbjuder DN möjligheten för läsare att kommentera vissa artiklar. Denna tjänst tillhandahålls således av Ifrågasätt som också är ansvarig för tjänsten.

De kommentarer som Ifrågasätt tillgängliggör på tjänsten visas i anslutning till dn.se. DN granskar inte kommentarerna i förväg. Kommentarerna omfattas inte av utgivaransvaret enligt yttrandefrihetsgrundlagen och de är inte heller en del av den grundlagsskyddade databasen dn.se.

Grundreglerna för kommentarer är:

  • håll dig till ämnet
  • håll en god ton
  • visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln.

I övrigt gäller de regler för kommentarer som framgår av Ifrågasätts användarvillkor och som du godkänner i samband med att du skapar ett konto för kommentering. Ifrågasätt förbehåller sig rätten att radera kommentarer i efterhand. DN kan genom eget beslut ta bort kommentarer.

Ⓒ Detta material är skyddat enligt lagen om upphovsrätt