Vi har förtydligat hur vi behandlar personuppgifter och cookies.

Läs mer

En utskrift från Dagens Nyheter, 2019-05-24 15:18

Artikelns ursprungsadress: https://www.dn.se/familj/till-minne-paul-mellin/

Familj

Till minne: Paul Mellin

Paul Mellin, Västerås, har avlidit i en ålder av 84 år. Han efterlämnar sonen Johan med familj, brodern Tore och många släktingar och vänner. Hustrun Barbro avled i januari. 

Rätta artikel

Vi har nåtts av budet att vår högt avhållne vän Paul Mellin efter en tids sjukdom har lämnat oss. En länk i kedjan av vänner har därmed brustit. Han var en rese och stöttepelare i vår krets och lämnar ett stort tomrum efter sig.

Paul Mellin föddes i Örnsköldsviks kommun och växte upp hos sin mor och far tillsammans med storasyster och lillebror. Familjen flyttade senare till Sollefteå, där han tillbringade en del av sin skolgång innan han fortsatte med utbildning till optiker.

Efter några års arbete varvat med fortsatta studier inom sitt yrkesområde, bland annat i Mariestad, hamnade han 1957 i Västerås där han träffade sin Barbro. De gifte sig 1959 och flyttade till ett radhus på Infanterigatan. Efter några års anställning hos Nyman Optik övertog han företaget och drev det tillsammans med hustrun Barbro. 

Goda relationer med medarbetare och kunder var Pauls ledstjärna, vilket satte extra värde på hans personlighet. Hans yrkesskicklighet har också omvittnats.

På sidan om sitt arbete och familjelivet var Paul Mellin ända till sin död varmt engagerad i Ordenssällkapet W6, där han tilldelades sällskapets högsta grad och var dess skattmästare i många år. Han har varit medlem och också ordförande i manskören Västerås Kvartettsångare.

Vi deltar alla varmt i familjens sorg.