Vi har förtydligat hur vi behandlar personuppgifter och cookies.

Läs mer

En utskrift från Dagens Nyheter, 2019-08-26 09:50

Artikelns ursprungsadress: https://www.dn.se/familj/till-minne-per-hamberg/

Familj

Till minne: Per Hamberg

Per Hamberg, Ekerö, har efter en tids sjukdom avlidit 75 år gammal. Han efterlämnar hustrun Margaretha, barnen Peter och Pernilla med familjer samt släkt och många vänner.

Per växte upp i Östersund med omnejd. Efter studentexamen 1964 följde studier i ekonomi vid Göteborgs universitet.

Under studietiden bildade Per tillsammans med barndomsvännen Lars Kling Roulettekonsult & Spelautomater. Några år senare utökades kompanjonskapet med Bill Lindwall och Rolf Lundström och bolaget fick namnet Cherryföretagen. 

Allt detta raserades 1979 när spelautomater förbjöds med en månads varsel. Nästan alla intäkter försvann, men kostnaderna var kvar. Per stod då upp och var instrumentell i att Cherryföretagen överlevde. Per var under hela sin livsbana långsiktig i affärer och hade nära relationer med många människor, såväl inom de bolag han var involverad i som med vänner från barnsben och vänner som senare kom in i Pers liv.

Per insåg tidigt att internetspel skulle bli stort och var drivande i Cherrys transformering. Netent och Betsson under ledning av Pontus Lindwall bildades, och de tillhör i dag de stora spelbolagen i världen.

Per är i dag också störste aktieägare I C-RAD och har aktivt drivit fram bolaget till ett framgångsrikt företag inom cancervården. 

Trots sin stora arbetsbörda hade Per alltid tid med sin familj och sina vänner. Jul och påsk firades alltid med familj och släkt i stugan i Storlien. Han var en kunnig konst-, musik- och historieälskare. Han var också en skicklig skidåkare och spelade gärna golf. 

Det sista året var svårt för Per. Sjukdomen höll honom i bädden större delen av dygnet. Ibland kom han upp och då ville Per alltid spela ¨Fly me to the Moon¨ med sin stora idol Frank Sinatra. Ett utslag av Pers fantastiska humor.

Per var också en stor supporter till ÖFK och såg de flesta av lagets matcher. 

Vi saknar vår vän och arbetskamrat och kommer alltid att känna ett stort tomrum i våra hjärnor och hjärtan.