Vi har förtydligat hur vi behandlar personuppgifter och cookies.

Läs mer

En utskrift från Dagens Nyheter, 2019-08-20 03:51

Artikelns ursprungsadress: https://www.dn.se/familj/till-minne-peter-engdahl-2/

Familj

Till minne Peter Engdahl

Peter Engdahl, Stockholm, har som tidigare meddelats avlidit i en ålder av 71 år. Hans närmaste är hustrun Agneta och deras barn Niklas. Thérèse och Tom med familjer.

Den 1 juni 1981 startade Sven Hagströmer Fondkommission grunden till nuvarande Avanza. Jag hade inte det som kallades börskort vilket kanske inte var så välbetänkt när man skall starta en börsmäklarfirma. 

Under flera år hade jag genom några gemensamma bekanta haft kontakt med Peter Engdahl och hade blivit imponerad av hans professionalism och sällsamma blandning av integritet, värme och humor. Peter som då var börsmäklare var mycket omtyckt av sina många kunder. Jag frågade honom om han ville vara med och starta min firma. Efter mycket liten betänketid blev svaret ja. Pusselbitarna var på plats. Peter blev även delägare. 

Peter var verkligen mycket omtyckt och respekterad både av kunder och av sina medarbetare. Om han gjorde något fel, vilket vi alla gör, var det aldrig tal om att skylla ifrån sig. Med kundens bästa för ögonen fick allt en lösning. Peter utbildade även min fru till mäklare. Bättre pedagog fanns inte. Peter var varmt intresserad av människor. Peter hade inga ovänner, han samlade framgångsrikt på vänner. Inte så vanligt i en tuff bransch. Glaset var alltid halvfullt, aldrig halvtomt! 

Efter fem år blev lockropen från stora Handelsbanken för starka och Peter lämnade. Och jag som trodde på ett långvarigt äktenskap! Trots att Peter lämnade upphörde aldrig vår vänskap.

Bakom den mörka sorgen lyser ljusa minnen!