Hoppa till innehållet

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

En utskrift från Dagens Nyheter, 2020-07-12 12:59

Artikelns ursprungsadress: https://www.dn.se/familj/till-minne-peter-gustavsson/

Familj

Till minne: Peter Gustavsson

Före detta socionomen, skolledaren och rektorn Peter Gustavsson, Göteborg, har avlidit i en ålder av 67 år. Hans närmaste är sambon Kristina med hennes son August, döttrarna Åsa, Maria och Anna med familjer.

Peter var född och uppväxt i Hedemora. Efter studenten flyttade han till Göteborg och utbildade sig till socionom vid Socialhögskolan. Han arbetade till en början med barn- och ungdomsfrågor och blev så småningom lärare och arbetade inom utbildningsförvaltningen i Göteborg. 

Vi lärde känna Peter, Kristina och August hösten 2003 då de flyttade in i grannvillan i Sävedalen. Peter arbetade då som studierektor på Burgårdens gymnasium och blev så småningom rektor på Strömma Naturbruksgymnasium. 

Vi började snart umgås och det blev många trevliga nyårsfiranden tillsammans med andra goda vänner i grannskapet. August och vår dotter Jenny var jämngamla och delade gemensamma intressen, bland annat fotboll och FIFA-spel som kunde pågå i många timmar.

Peter var en mycket intellektuell och omtänksam person med många intressen, allt från idrott, litteratur och samhällsfrågor. Alltid då vi möttes, vid middagar, spontant vid våra parkerade bilar på gatan, blev det intressanta samtal och diskussioner.

Peter tyckte om att resa och hade rest mycket under ungdomsåren tillsammans med kompisgänget. Han hade även tillbringat längre perioder för studier i både Frankrike och Spanien. 

Tillsammans gjorde våra familjer flera minnesvärda och lite annorlunda resor till länder runt Medelhavet. Peter som var den mest initiativrike hittade alltid intressanta utflyktsmål oavsett om det var i Europa eller på Österlen.

Peter drabbades av en stroke under början av året och var på god bättring. Vi hade hoppats få börja umgås igen men sorgligt nog släckte covid-19 hans liv. Peter hade många vänner från ungdomen, arbetslivet och annat umgänge som på minnesstunden vid begravningen kunde berätta om hans mångfacetterade kunskaper och omtanke. För oss är saknaden stor efter en riktigt god vän som på många sätt berikade våra liv.

Ämnen i artikeln

Minnesord

Kommentera artikeln

I samarbete med Ifrågasätt Media Sverige AB:s (”Ifrågasätt”) tjänst Ifrågasätt erbjuder DN möjligheten för läsare att kommentera vissa artiklar. Denna tjänst tillhandahålls således av Ifrågasätt som också är ansvarig för tjänsten.

De kommentarer som Ifrågasätt tillgängliggör på tjänsten visas i anslutning till dn.se. DN granskar inte kommentarerna i förväg. Kommentarerna omfattas inte av utgivaransvaret enligt yttrandefrihetsgrundlagen och de är inte heller en del av den grundlagsskyddade databasen dn.se.

Grundreglerna för kommentarer är:

  • håll dig till ämnet
  • håll en god ton
  • visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln.

I övrigt gäller de regler för kommentarer som framgår av Ifrågasätts användarvillkor och som du godkänner i samband med att du skapar ett konto för kommentering. Ifrågasätt förbehåller sig rätten att radera kommentarer i efterhand. DN kan genom eget beslut ta bort kommentarer.

Ⓒ Detta material är skyddat enligt lagen om upphovsrätt