Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

En utskrift från Dagens Nyheter, 2020-02-26 15:18

Artikelns ursprungsadress: https://www.dn.se/familj/till-minne-petter-myren/

Familj

Till minne: Petter Myrén

Petter Myrén, Dalarö, har omkommit i en arbetsplatsolycka. Han efterlämnar närmast Kristina och deras två barn Signe och Love, mamma och pappa, syskonen Johanna och Kalle med familjer, släkt och många vänner. Petter blev 39 år.   

Petter växte upp i Stocksund och gick i samma skola som sin pappa och sina syskon. Han tog studenten vid Marina läroverket i Stocksund och utbildade sig vidare inom det marina området. Fick efter praktikperiod anställning på Pampas Marina i Solna där han under 15 års tid lärde sig allt han behövde för att för fem år sedan, tillsammans med sin bror Kalle, ta klivet över i den egna verksamheten Myrén Marin.

Petter var bolagets vd och den som behärskade alltifrån små transportbåtar till stora skepp. Han besatt också en unik kunskap om entreprenadmaskiner och allt vad där tillhör. Bolaget har kraftigt bidragit till utbyggnaden av optisk fiber i södra delen av Stockholms skärgård. Bolaget var vid Petters bortgång redo för nästa kliv och hade som ett led i detta låtit bygga en ny fin pråm allt enligt Petters direktiv. Allt var nytt förutom den kran som kom att bli Petters och hela familjens olycka. 

Petter besatt en osviklig tro på framtiden och vad han kunde åstadkomma, och han hade ett driv som saknar motstycke. Petter och Kristina hade en stor vänkrets och många är det som varit ute på familjens sommarställen på Krokholmen och på Mefjärd. 

Petter tillbringade som ung, liksom sina syskon Johanna och Kalle, många sommarveckor ute på skärgårdslägret Ängsholmen. Där har de alla knutit många vänskapsband som är viktiga delar i deras liv än i dag, något som de fört vidare till sina barn som nu är nästa generations ängsholmare.

Minnet av vår Petter är den snälla, omtänksamma, roliga, kunniga och mycket älskade person som alltid höll det han lovat och som värnade om sina närmaste, sina anställda och alla vänner.

Saknaden är stor.