Hoppa till innehållet

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

En utskrift från Dagens Nyheter, 2021-07-28 17:20

Artikelns ursprungsadress: https://www.dn.se/familj/till-minne-ralf-ekdahl/

FAMILJ

Till minne: Ralf Ekdahl

Företagare Ralf Ekdahl, Skurup, har avlidit vid en ålder av 59 år. Närmast anhöriga är hustrun Margareta, barnen Madeleine, Henrik och Christina samt systern Ingela med familj.

En bullrande röst har tystnat. En röst fylld av kraft, driv och liv har lämnat vårt företag.

I går somnade vår omtyckta och respekterade Ralf Ekdahl in efter en tids sjukdom.

För familjen Ekdahl har åkeriet alltid varit viktigt, det startades av Stig och Gunvor Ekdahl 1965 och för Ralf var det självklart att han en dag skulle bli en del av familjeföretaget.

När han gått ut skolan tog han en aktiv roll i arbetet med kunderna, samtidigt som han rattade transporterna över Sverige.

I början av 1990-talet tog vi över företaget, jag skötte arbetet på kontoret, medan Ralf såg logistiska möjligheter för varje kund. Med pondus och auktoritet hittade han effektiva lösningar på de mest varierande logistiska problem.

Oavsett hur tilltrasslad situationen var såg han en öppning, tog sig an situationen och satte kunden i fokus. Vi bildade ett dreamteam, som kompanjoner, syskon och varandras trygga punkt.

När vi sålde delar av företaget till Bring flyttade han över till en vd-post inom det norska företaget, medan jag stannade kvar hos Ekdahl Miljö. Efter ett par år återvände Ralf till sitt älskade familjeföretag, med sin styrka och ambition drev han på utvecklingen, njöt av att vara en del av en växande verksamhet, träffa människor och utveckla företaget.

Han var duktig på att kommunicera, möta människor och se deras behov. Han var trygg och stark för sina vänner, sina anställda och sin älskade familj. Han var rak och tydlig, hade en förmåga att samla människor, få dem att samarbeta och se lösningar även i svåra tider.

Även om en bullrande röst, fylld av kraft och driv, har tystnat finns Ralf kvar hos oss.

Hans styrka och engagemang kommer alltid att vara en del av Ekdahl Miljö.

Ämnen i artikeln

Minnesord

Kommentera artikeln

I samarbete med Ifrågasätt Media Sverige AB:s (”Ifrågasätt”) tjänst Ifrågasätt erbjuder DN möjligheten för läsare att kommentera vissa artiklar. Denna tjänst tillhandahålls således av Ifrågasätt som också är ansvarig för tjänsten.

De kommentarer som Ifrågasätt tillgängliggör på tjänsten visas i anslutning till dn.se. DN granskar inte kommentarerna i förväg. Kommentarerna omfattas inte av utgivaransvaret enligt yttrandefrihetsgrundlagen och de är inte heller en del av den grundlagsskyddade databasen dn.se.

Grundreglerna för kommentarer är:

  • håll dig till ämnet
  • håll en god ton
  • visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln.

I övrigt gäller de regler för kommentarer som framgår av Ifrågasätts användarvillkor och som du godkänner i samband med att du skapar ett konto för kommentering. Ifrågasätt förbehåller sig rätten att radera kommentarer i efterhand. DN kan genom eget beslut ta bort kommentarer.

Ⓒ Detta material är skyddat enligt lagen om upphovsrätt