Vi har förtydligat hur vi behandlar personuppgifter och cookies.

Läs mer

En utskrift från Dagens Nyheter, 2019-05-21 17:32

Artikelns ursprungsadress: https://www.dn.se/familj/till-minne-rolf-attner/

Familj

Till minne. Rolf Attner

Förre VD:n i KFO Rolf Attner, Stockholm, har avlidit i en ålder av 74 år. Han efterlämnar hustrun Gun och barnen Per och Kajsa med familjer.

Rätta artikel

Efter studentexamen i Visby bedrev Rolf juridikstudier i Lund där han också träffade sin Gun. Efter fullgjord tingsmeritering fick Rolf anställning i Folksam där han kom att ingå i den juristkrets som medverkade till bildandet av LO Rättsskydd. Efter tjänstgöring 1976-78 vid dåvarande SIF rekryterades Rolf till KFO, Kooperationens Förhandlingsorganisation där han 1988 utsågs till VD. Under Rolfs ledning fram till pensioneringen 2006 genomgick KFO en stark medlemsutveckling.

Rolfs snabba intellekt och analytiska förmåga gjorde honom respekterad av såväl arbetstagar- som arbetsgivarparter. 

Som pensionärer bildade vi tillsammans med Roffe en kamratkrets som regelbundet har träffats för socialt umgänge med huvudsaklig inriktning mot goda luncher kombinerade med kortspel, golf och livfulla diskussioner. Utlandsresor med Roffe som vår väl påläste reseledare har också stått på agendan.

Även om han tidigt i livet lämnade ön var och förblev Roffe gotlänning. Gården i Norrlanda blev paradiset för familjen. Många av oss har där även familjevis fått njuta av det varma mottagande som mötte alla besökare samtidigt som vi tacksamt tog del av Roffes av underfundig humor kryddade kunskaper om gotländsk kultur – särskilt öns medeltida kyrkor. 

Rolfs kulturella intresse inskränkte sig emellertid inte enbart till Gotland. Under flera år var han ledamot i styrelsen för Kulturkammaren Sverige-Schweiz. Allmänbildningen var ett signum för Roffe och om han någon gång kände osäkerhet inom ett ämne var han snabb att inhämta fakta. 

Rolf var vad man kallar en riktig sällskapsmänniska. Trots ett plågsamt sjukdomsförlopp kämpade han för att in i det sista förgylla våra sammankomster. 

Vi känner stor saknad och sörjer tillsammans med Gun och familjen.