Vi har förtydligat hur vi behandlar personuppgifter och cookies.

Läs mer

En utskrift från Dagens Nyheter, 2019-04-25 12:07

Artikelns ursprungsadress: https://www.dn.se/familj/till-minne-rune-brannstrom/

Familj

Till minne: Rune Brännström

Rune Brännström, Norrköping, har avlidit i en ålder av 69 år. Närmast anhöriga är hustru Carola och barnen John och Tina och barnbarnet Agnes.

Rätta artikel

En stor advokat har efter en tids sjukdom lämnat oss. Rune Brännström personifierade verkligen advokatrollen i vårt rättssamhälle. Han arbetade alltid med klientens bästa som ledstjärna, oavsett om det gällde som ombud i ett komplicerat affärsrättsligt förhållande eller som försvarare i ett brottmål. Tusentals är de tacksamma hjälpsökande personer och företag som vet detta. 

Rune föddes för nästan 70 år sedan i en liten by utanför Skellefteå. Efter studentexamen blev det juridikstudier i Uppsala, där han avlade examen 1976. Under studierna träffade han sin hustru Carola. Efter tingstjänstgöring vid Jakobsbergs tingsrätt tog Rune 1978 anställning som sekreterare vid Sveriges Advokatsamfund. På hösten 1980 gick flytten till Norrköping, där han fick anställning hos Axel Hemmars advokatbyrå. Han blev delägare 1982, och blev advokatbyrån, som 1999 namnändrade till Advokatfirman Glimstedt, trogen ända till dess han valde att sluta 2017. 

Rune var utan tvekan advokatfirmans ledande person. Hans generositet såväl när det gällde ekonomiska mellanhavanden som att dela med sig av sin stora juridiska kunskap och goda omdöme, bidrog till advokatfirmans framgångsrika utveckling. Trots att Rune var intensivt efterfrågad och anlitad av sina klienter, hade han alltid tid för rådvilla kollegor. Hans kunskaper särskilt inom obeståndsrätten var av nationell betydelse. Under åren 1993-1999 var han engagerad i styrelsen för Sveriges Advokatsamfund. 

Vid sidan om yrkesgärningen hade Rune ett genuint idrottsengagemang, inte minst genom NAIS och dess orienteringsverksamhet. Väldigt road ”tvingade” han kollegor på advokatbyrån att ställa upp i långlopp runt om i världen. Han besegrade de flesta av dem. Med humor och sitt finurliga leende förgyllde han vardagen. Han var också den som med stort hjärta planerade hyss för intet ont anande kollegor.

Rune var annars ganska tyst och tillbakadragen som norrlänningar plägar vara, men just det bidrog nog till att vi alla njöt av att få tillhöra hans bekantskapskrets för det var ändå runt Rune allt roligt och spännande hände. Länge kommer vi att minnas och referera till vad Rune sagt och gjort.