Vi har förtydligat hur vi behandlar personuppgifter och cookies.

Läs mer

En utskrift från Dagens Nyheter, 2019-10-23 12:32

Artikelns ursprungsadress: https://www.dn.se/familj/till-minne-sigrid-arvedson/

Familj

Till minne: Sigrid Arvedson

Sigrid Arvedson, frälsningsofficer med kaptens rang, har i en ålder av 95 år gått hem till Gud och befordrats till härligheten. Hon efterlämnar sin make Sven, sina fyra barn och deras familjer, övrig släkt och sin plats i Frälsningsarmén i Sundbyberg.

Sigrid föddes i Sundsvall och växte upp i en familj tillsammans med mor, far och fem syskon. Föräldrarna var soldater i Frälsningsarmén och tack vare dem kom Sigrid till tro och blev redan som liten engagerad i väckelserörelsen. Hon utbildade sig till barnsköterska och sökte tidigt till Frälsningsarméns krigsskola för officersutbildning.

Sin första order som slumsyster fick Sigrid vid 22 års ålder. Under några år tjänstgjorde hon som sådan bland barn innan hon gifte sig och avgick som frälsningsofficer. Makens arbete förde familjen, som utökades med fyra pojkar, till Sollerön och Mora och Sigrid arbetade bland barn vid lasarettet i Mora. För att kunna skjutsa sönerna till olika fritidsevenemang tog hon körkort och köpte bil. Hon blev även scoutledare i Svenska scoutförbundet dit hon tog med sina pojkar som blev scouter.

Sigrid och maken skildes. Så småningom träffade hon sin ungdoms kärlek, änkemannen Sven Arvedson, de gifte sig och kom att bo i Skåne där Sigrid arbetade på lasarettet i Hässleholm. I Hässleholm kom makarna tillbaka till Frälsningsarmén och återantogs efter en tid som frälsningsofficerare.

Sigrid arbetade som husmor vid Frälsningsarméns stödboende Värtahemmet i Stockholm fram till sin pensionering.  

Sigrid Arvedson var en humoristisk och glad person som tycktes leva efter mottot ”Det ordnar sig alltid”. Hon tyckte mycket om människor och visade stor omsorg om dem, inte minst sina barn och barnbarn. Hon var intresserad av allt nytt, lärde sig hantera datorer och ägnade sig gärna åt sömnad, stickning, broderi och även att lägga pussel.