Vi har förtydligat hur vi behandlar personuppgifter och cookies.

Läs mer

En utskrift från Dagens Nyheter, 2019-06-26 00:09

Artikelns ursprungsadress: https://www.dn.se/familj/till-minne-staffan-linde/

Familj

Till minne: Staffan Lindé

Staffan Lindé, Stockholm, har avlidit i en ålder av 74 år. Närmast anhöriga är hustrun Pia och barnen Andreas och Sanna med familjer samt syskonen Göran och Agneta med familjer.

Vi minns med värme vår vän Staffan, som vi träffade i Bromma för cirka 50 år sedan. 

Runt honom fanns en harmoni, som få besitter och han hade aldrig några negativa ord om andra människor, oavsett sammanhang. 

Framför allt minns vi Staffan från familjelivet, där båt, hav och snö förgyllde mycket av hans och vår tid. Våra sejourer i Åre kommer vi aldrig att glömma och vi kommer speciellt ihåg Staffans intresse för pyroteknik. Under flera nyårsaftnar levererade han ett av Åres mest förnäma fyrverkerier. Det spelades även en hel del Fia med knuff, där Staffan var minst sagt angelägen om att vinna. 

Detta fick alla, inklusive de då unga barnen utsättas för.

Att på fredagseftermiddagar mötas upp med båtarna på Segelskär. Att lägga till sida vid sida, äta och dricka gott med vännerna för att sedan övernatta med vågorna skvalpande mot skroven och snarkningar ekande mot klipporna och mellan båtarna. Det älskade Staffan. 

Vi har också många fina minnen från båtturer till Sandhamn, Fågelö och Gotland.

Som bank- och finansiell rådgivare var han alltid mycket noggrann, väl förberedd och hade en dragning åt det försiktigare hållet. Det visade sig vara ett mycket framgångsrikt koncept. Han valde ofta sin egen väg.

Staffan och Pia var riktiga gourméer och hade ett genuint intresse för mat. Hos dem har kvalitet alltid stått i främsta ledet och det fick vi vänner uppleva under många förträffliga luncher och middagar. Speciellt kärt var det att få komma ut och fira Staffans födelsedag på deras härliga sommarställe. 

Vi är båda glada över att fått tillbringa så många trevliga fredagsluncher på Tranan med honom och haft många spännande och intressanta samtal.

Vi kommer för alltid att sakna Staffan som en verkligt god kamrat och vän och hans underbara skratt kommer att leva kvar för evigt.

Våra tankar går till Staffans familj.