Hoppa till innehållet

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

En utskrift från Dagens Nyheter, 2020-05-30 15:06

Artikelns ursprungsadress: https://www.dn.se/familj/till-minne-stefan-clevhammar/

Familj

Till minne: Stefan Clevhammar

Stefan Clevhammar, Vällingby, har i en ålder av 73 år avlidit i sviterna av Covid-19. Han efterlämnar närmast hustrun Ing-Marie, sönerna Magnus, Christofer med sambo Johanna samt systern Margareta.

Stefan växte upp på Östermalm i Stockholm och tog studentexamen vid Statens normalskola. Efter studier vid Handelshögskolan började Stefan arbeta inom finans- och försäkringsbranschen. Detta sammanföll med den period då den svenska kapitalmarknaden gick från att vara lokal och hårt reglerad till att bli en fungerande marknad i en internationell miljö. I denna utveckling hade Stefan en aktiv roll, särskilt avseende utvecklingen av den svenska obligationsmarknaden.

Stefan innehade företagsledande befattningar i band annat Spintab, Allmänna pensionsfonden och Richard Hägglöf fondkommission. Stefan avslutade sin karriär genom en ledande position inom KPA där han var en central del i de betydande värden som byggdes upp och som kom kommun- och landstingssektorn till gagn.

Stefan hade livet igenom positiv inställning till livet och sina medmänniskor. Denna inställning var en stor tillgång efter att Stefan för drygt 15 år sedan drabbades av en stroke med bland annat begränsad rörlighet som följd.

Stefan tyckte om livet. Han och hustrun Ing-Marie var mycket generösa och gästfria såväl i hemmet i Stockholm som i sommarhuset på Gotland. Där bryggdes den traditionella Gotlandsdrycken dricku - enligt Stefan en dryck av högsta kvalitet. Möjligen rådde inte alltid full samstämmighet på den punkten.

Fisketurer, golfspel och liknande aktiviteter stod högt i kurs hos Stefan. De fysiska övningarna gav även utrymme för eftertänksamma diskussioner. Stefan stod för kloka och rättvisa värderingar.

Stefan var mycket intresserad av idrott och en hängiven djurgårdare. Det var en stor glädje för Stefan när Djurgården förra året blev svenska mästare i fotboll, något som han gärna framhöll genom att bära sin Djurgårdströja.

Det har varit en förmån att ha varit god vän med Stefan med hans alltid obrutet positiva syn på livet. Vi bevarar honom i ljust minne. Våra tankar går till hans familj.